O noua actiune de igienizare in Cheile Turzii

Biroul Arii Protejate din cadrul Serviciului Public Judetean Salvamont-Salvaspeo Cluj a organizat la finalul saptamanii trecute, in colaborare cu Tiroliana Cheile Turzii, o noua actiune de igienizare si curatenie in defileul Rezervatiei Naturale Cheile Turzii.

La aceasta ampla actiune de ecologizare au participat aproximativ 50 de voluntari care, impreuna cu organizatorii, au igienizat zona defileului si platoul dinspre Cheia.

In cadrul actiunii s-au colectat cca. 50 de saci de deseuri care au fost ulterior ridicati si transportati de catre primariile comunelor Mihai Viteazu si Petresti.

Ceea ce este cu adevarat imbucurator e faptul ca, odata cu trecerea timpului, cantitatile de deseuri colectate din Chei sunt tot mai reduse. Este, fara indoiala, efectul benefic al actiunilor de constientizare intreprinse de rangeri si salvamontisti dar si al cresterii nivelului de educatie ecologica al vizitatorilor. In plus, trebuie avut in vedere si faptul ca o mare parte a acestor deseuri nu sunt ramase in urma vizitatorilor ci sunt aduse din amonte, atunci cand ploua”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Anual, Serviciul Public Judetean Salvamont-Salvaspeo organizeaza doua actiuni de ecologizare de mare amploare, primavara si toamna, acestora adaugandu-li-se, pe parcursul sezonului de vizitare, numeroase altele derulate in parteneriat cu diverse entitati ce activeaza sau au preocupari legate de protectia mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *