OMV refuza sa raspunda acuzatiei lui Valcov ca ar fi avut o intelegere cu presedintele Iohannis pe legea offshore

Gigantul OMV refuza sa raspunda acuzatiei pe care Darius Valcov i-o aduce ca ar fi avut o intelegere cu presedintele Iohannis pe legea offshore.

OMV Austria a transmis marti, pentru MEDIAFAX, ca nu raspunde declaratiilor lansate recent de consilierul pe probleme economice Darius Valcov. Austriecii au evitat sa faca comentarii si pe proiectul legii offshore.

Imaginea articolului Reactia OMV dupa ce Darius Valcov a acuzat compania ca ar fi avut o intelegere cu presedintele Iohannis pe legea offshore

Reactia companiei OMV dupa afirmatiile lui Valcov si proiectul legii offshore

Din cate intelegem, legea offshore se afla inca in proces legislativ si nu este inca implementata, motiv pentru care OMV nu se vede in pozitia de a comenta acest lucru. De asemenea, nici legat de declaratiile domnului Valcov nu se vor face comentarii”, au declarat reprezentantii OMV din Austria.

Reactia grupului austriac vine in urma declaratiilor oficialului guvernamental de duminca seara. Valcov a spus atunci ca presedintele Klaus Iohannis ar fi avut o intelegere cu directorul general al OMV, Rainer Seele, pe legea offshore. In luna ianuarie, seful statului ar fi discutat cu acesta „in privat”, iar in august Iohannis a respins actul normativ.

In ianuarie 2018 Mr Seele (Rainer Seele), CEO OMV si Mr Werner discutau in privat despre gazele din Marea Neagra. In iulie, Parlamentul adopta Legea Offshore, cu o mica modificare de 6 miliarde de dolari in plus pentru statul roman. In august, Mr Werner respinge Legea Offshore. Tot in august, postul national de televiziune austriac ORF devine brusc interesat de Romania. El acuza represiuni din partea jandarmeriei romane. Vom vedea continuarea! Dar de data asta va asigur ca statul roman va cere ceea ce i se cuvine. P.S. Mr Seele and Mr Putin, two good friends”, a scris Darius Valcov, duminica seara, pe Facebook.

Acuzatii vehemente

In plus, consilierul Darius Valcov a declarat, marti ca statul roman nu mai accepta „un santaj” si ca nu este corect ca numai OMV sa castige din Legea off-shore, acuzandu-l si pe presedintele Klaus Iohannis ca le tine partea austriecilor.

Anul trecut, OMV a avut un profit de 2,6 miliarde de lei. Asemenea profituri numai pe partea de OMV. Trebuie discutate aceste lucruri si nu se mai accepta un santaj la statul roman. Doar statul austriac sa castige de fiecare data? S-a putut o data, acum nu se mai poate”, a spus Valcov.

Piata de capital mondiala si informatiile pe surse spun ca Gazprom este posibil sa fie actionar majoritar in OMV. Nu avem certitudine, dar este o posbilitate mare ca gazul romanesc sa ajunga in mainile rusilor. O solutie este sa venim sa reparam in continuare aceste lucruri”, a mai spus Valcov.

Am participat la doua intalniri cu cei care vor sa exploateze in Marea Neagra si am facut doua propuneri. Iar la discutiile purtate cu acestea le-am spus asa: in toate celelate tari, cand faci afaceri, toti trebuie sa iasa in situatie de win-win – si statul, dar si dumneavoastra, pentru ca riscati si faceti o investitie care va va aduce si bani si este normal ca un risc mai mare sa va aduca venituri mai mari”, a mai spus oficialul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *