Ora Pamantului, marcata de Consiliul Judetean Cluj

Consiliul Judetean Cluj se alatura si in acest an campaniei internationale „Ora Pamantului”, prin care oameni, organizatii, companii si institutii publice de pe intreg Globul fac un apel de constientizare asupra nevoii de a economisi resursele mediului inconjurator.

Actiunea va avea loc sambata, 24 martie 2018, incepand cu ora 20.30 si va fi marcata de Consiliul Judetean prin mai multe initiative dedicate in mod special celebrarii acestui eveniment. Astfel, in ceea ce priveste sediul institutiei situat pe Calea Dorobantilor nr. 106, Consiliul Judetean va renunta la iluminarea acestuia in respectivul interval de timp, prin sistarea iluminarii ambientale exterioare. Totodata, intre orele 20.30 si 21.30, cladirile tuturor institutiilor subordonate Consiliului Judetean, exceptand cele in care se desfasoara activitati care presupun existenta unui consum de electricitate neintrerupt, cum sunt unitatile spitalicesti, vor reduce la maxim sau chiar vor sista folosirea energiei electrice.

Tot in acest context, angajatii Consiliului Judetean Cluj si ai entitatilor din subordine – institutii si servicii publice de interes judetean, regii autonome, societati comerciale, unitati de invatamant special, institutii de cultura etc – vor fi indemnati sa stinga luminile din locuintele personale si sa traga astfel un semnal de alarma cu privire la efectele grave pe care le comporta adesea o evolutie mult prea rapida si, de multe ori, iresponsabila, care nu tine cont de realitati si de necesitatea protejarii si conservarii mediului inconjurator.

Principalul indemn pe care il adresez tuturor clujenilor este acela de a se alatura, si de aceasta data, campaniei internationale Ora Pamantului si de a stinge, timp de o ora, toate becurile din locuinte. Totodata, recomand scoaterea din priza a aparaturii si a echipamentelor deoarece este important sa marcam in mod corespunzator acest eveniment ecologic, sa constientizam adevarata lui importanta si sa tragem un semnal de alarma cu privire la necesitatea protejarii resurselor limitate si a mediului ce ne inconjoara”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *