Papa Francisc despre invazia araba a Europei

„Daca Europa vrea sa se refaca, trebuie sa isi redescopere radacinile culturale. Dar prin uitarea propriei istorii, Europa se slabeste pe sine. Si acesta este momentul in care risca sa devina un loc gol”, a declarat Suveranul Pontif intr-un interviu acordat revistei franceze La Vie, citat de Deutsche Welle.

Intrebat de ce crede ca Europa risca sa devina un „loc gol”, Papa Francisc a spus ca „astazi putem vorbi de o invazie araba. Este o realitate sociala”. El a adaugat ca oricine asteapta o schimbare radicala, precum simpatizantii extremei drepte, vor fi dezamagiti.

„Cu cate invazii s-a confruntat Europa in istoria sa? A fost mereu capabila sa le depaseasca mergand mai departe si facandu-se mai buna prin schimburile dintre culturi”, a mai spus Papa.

Liderul Bisericii Catolice a lansat un atac dur la adresa populismului de extrema dreapta din Europa, spunand ca ideologia este „otrava politicii”. „Ideologiile sunt otrava politicii. Ai dreptul sa fii de stanga sau de dreapta. Dar ideologia iti ia libertatea. Daca vrem sa evitam ca toata lumea sa mearga catre extreme, trebuie sa promovam prietenia si cautarea binelui comun, deasupra afilierilor politice”, crede Suveranul Pontif.

Declaratiile Papei vin in contextul in care Europa se confrunta cu o criza a migrantilor fara precedent. Peste un milion de refugiati au patruns in Uniunea Europeana in 2015 si un numar similar este asteptat si anul acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *