Parcul industrial Tetarom V, din Luna, incepe sa se intrevada

Se fac pasi in ceea ce priveste Parcul industrial Tetarom V, din Luna, care incepe sa se vada la orizont.

Consiliul Judetean Cluj a aprobat ieri contractul de asociere al Judetului cu municipiul Campia Turzii si cu comuna Luna. Obiectivul contractului este acela de a realiza Parcul industrial Tetarom V in localitatea Luna.

In contextul in care parcurile noastre industriale si-au dovedit deja, din plin, viabilitatea, rolul acestui al cincilea parc industrial Tetarom va fi de a stimula dezvoltatea economico-sociala a judetului intr-o maniera armonioasa si echilibrata, cu atat mai mult cu cat locurile de munca reprezinta inca o problema pentru locuitorii din zona Turda-Campia Turzii”, a declarat Alin Tise, initiatorul proiectului de hotarare.

Decizia realizarii unui parc industrial in partea sudica a judetului a fost luata atat ca urmare a interesului ridicat al investitorilor pentru initierea sau dezvoltarea de afaceri in zona. In acelasi timp, a existat si dorinta Consiliului Judetean de a impulsiona dezvoltarea acestei regiuni. Se ofera astfel locuitorilor din municipiile Turda-Campia Turzii si  localitatile limitrofe posibilitatea obtinerii unui loc de munca.

Parcurile industriale sunt recunoscute, oriunde in lume, ca motoare de dezvoltare locala si instrumente de creştere a investiţiilor private. Ele au efecte benefice asupra mediului economico-social al zonei in care se realizeaza. In acest context, obiectivele urmarite de Consiliul Judetean prin edificarea Tetarom V: stimularea investitiilor, sprijinirea cercetarii stiintifice si tehnologice, impulsionarea dezvoltarii regionale, dezvoltarea intreprinderilor mici si mijlocii, vor contribui esential la redefinirea zonei sudice a judetului si la transformarea acesteia intr-un semnificativ pol de crestere.

Ce semnifica contractul de asociere

Contractul de asociere aprobat stabileste drepturile si obligatiile fiecareia dintre parti. Consiliului Judetean Cluj ii revine rolul de a asigura managementul implementarii proiectului. De asemenea, va intocmi toate documentatiile tehnice, economice si de urbansim necesare. In acelasi timp, va realiza efectiv infrastuctura parcului, din bugetul judetului, pentru care a alocat deja 23.100.000 lei.

Primaria Luna isi asuma garantiile legate de viabilitatea fizica si juridica a terenului de 115 ha pe care il pune la dispozitie. In plus, comuna va incasa de la viitorii rezidenti ai parcului toate taxele, impozitele şi celelalte obligatii, care se fac venit la bugetul local.

Primaria Campia Turzii va infiinta o linie de transport public de persoane care sa lege municipiul de parcul industrial. Totodata, va  finanta realizarea unei investitii de tip „spin-off”.

Ca si la celelalte parcuri Tetarom, gestionarea si administrarea viitorului parc se va realiza de catre societatea comerciala Tetarom S.A. Societatea este o entitate la care Consiliul Judetean Cluj este actionar majoritar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *