Pasarile orasului intalnesc copiii la Muzeul Satului

Societatea Ornitologica Romana (SOR), prin Biroul Teritorial Cluj, organizeaza cea de-a cincea editie a evenimentului „O zi cu pasari in Muzeul Satului” in data de 9 iunie 2018. Evenimentul se va desfasura in Parcul Etnografic Romulus Vuia (Taietura Turcului) intre orele 10.00 – 17.00.

Sambata ne intalnim, in special cu copii, pentru a invata mai multe despre pasari. Data fiind locatia, participantii la evenimentul de sambata vor putea sa cunoasca pasarile prin activitatile de inspiratie traditionala pregatite pentru ei: olarit, pictura pe materiale naturale, crearea de obiecte de decor din materiale traditionale. Dar anul acesta vom pune mai mult accentul pe recunoasterea speciilor de pasari, pe informatiile despre pasarile din oras, respectiv din Parcul Etnografic cu ajutorul tururilor ghidate, dar si pe informatiile practice despre ce pot face cei mici pentru a ajuta pasarile. Avem despre ce povesti, fiind in toi sezonul de cuibarit si perioada cand puii invata sa zboare si adesea cad din cuib, iar lumea este tentata, in mod gresit, sa ii ia acasa. Vom invata asadar cum se face un cuib artificial corect si ce facem cu puii cazuti din cuib”, a spus Teodora Domsa, coordonatorul proiectului.

Nu vor lipsi nici colegii nostri de la Vivariul Universitatii Babes-Bolyai, cu o mica expozitie de animale vii (reptile, amfibieni), un colt de care nu doar cei mici se apropie cu teama, dar de unde pleaca incantati si fascinati.

Actiunile evenimentului sunt destinate in special copiilor si familiei. Prin ele ne dorim sa aducem publicul mai aproape de pasari si de natura, sa atragem atentia asupra biodiversitatii urbane, a importantei acesteia si a datoriei noastre de a o proteja.

Participarea la eveniment este gratuita, dar se achita biletul de intrare in Parcul Etnografic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *