Pasi concreti pentru realizarea unui drum de legatura in nordul Zonei Metropolitane

Consiliul Judetean Cluj a publicat in S.E.A.P. (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) anuntul pentru achizitia serviciilor de proiectare si asistenta tehnica aferente modernizarii drumului judetean 170B Topa Mica-Aschileul Mic, in lungime de 8 km, prin nordul Zonei Metropolitane.

Acest drum judetean va face legatura intre DJ 109 – Drumul Bistritei – si drumul national 1F – Autostrada Transilvania. El reprezinta, in fapt, o mini-centura a municipiului Cluj-Napoca. Daca exista idei de variante de ocolire prin partea de sud a orasului, nordul Zonei Metropolitane nu dispune de o astfel de solutie.

Prin intermediul proiectului tehnic se va identifica varianta optima de imbunatatire a infrastructurii judetene din partea de nord a Zonei Metropolitane Cluj-Napoca. Ideea este de a descarca traficului greu si de tranzit de pe teritoriul Cluj-Napoca.

Acest drum ce urmeaza a fi modernizat de Consiliul Judetean face legatura, prin intermediul drumului judetean 109, cu DN 1C care strabate Maramuresul. La finalul lucrarilor va fi asigurata o conectivitate mai buna a Clujului cu judetele limitrofe din nord.

Valoarea estimata a lucrarilor de proiectare este de 720.000 de lei. Operatorii economici interesati pot sa depuna ofertele pana in data de 4 martie 2022, ora 15.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *