Patru noi sectoare de drumuri judetene vor beneficia de ample lucrari de modernizare

Patru noi sectoare de drumuri judetene administrate de Consiliul Judetean vor beneficia in plus de ample lucrari de reabilitare si modernizare, urmare a atragerii de catre consiliu a unor sume suplimentare.

Drumurile judetene ce vor beneficia, astfel, de lucrari in profunzimea drumului, incepand de la fundatie si terminand cu asternerea a doua straturi de asfalt, sunt DJ 161E Habadoc-Buza-Feldioara-Hodaie, DJ 107F limita judet Alba-DN 1F Luncani, DJ 109D (DJ 161) Jucu de Sus-DN 1C si DJ 182E Chiuiesti-Manastirea Casiel.

Vestea buna pentru clujeni e aceea ca, incepand cu anul viitor, dupa finalizarea lucrarilor, aceste patru artere se vor prezenta in conditii excelente, la un nivel tehnic si functional extrem de ridicat”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Necesitatea derularii acestor lucrari de modernizare, a caror valoare totala este de circa 15 milioane de lei, a fost determinata de starea avansata de degradare a partii carosabile, generata atat de structura slaba, cat si de traficul intens desfasurat. In momentul de fata, cele patru drumuri sunt afectate de multiple degradari de suprafata – fisuri si crapaturi, denivelari, suprafete fara aderenta, etc., precum si defecte care afecteaza capacitatea portanta, respectiv planeitatea suprafetei de rulare, motiv pentru care acestea nu mai respecta conditiile tehnice de utilizare in siguranta.

Principalele lucrari de modernizare a acestor drumuri judetene constau in realizarea de fundatii, asternerea stratului de piatra sparta, edificarea de poduri si podete, executarea de ziduri de sprijin si acostamente, amenajarea de racordari la drumurile laterale, taierea vegetatiei de pe marginea drumului, turnarea covorului asfaltic si a stratului de uzura, respectiv executarea de marcaje si semnalizari rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *