Pensionarul Grigore Fati mai spera un “ultim mandat”

Grigore Fati, inca primar in Apahida, isi doreste un ultim mandat. La finele acestuia, se va retrage sa se bucure in liniste de pensie. Fati, pensionar bugetar dinainte chiar de a deveni primar acum 8 ani de zile, primeste de la statul roman peste 60.000 de lei anual pensie calculata pentru activitatea lui desfasurata la intendenta armatei pe durata unor ani (mai putin decat stagiul normal de cotizare de 35 de ani cerut de lege restului apahidenilor). Adica, in principal o munca de birou.

Problemele cu acest “ultim mandat” dorit de Fati sunt cel putin in numar de doua.

In primul rand, Apahida are nevoie de o succesiune de doua-trei mandate pentru a recupera decalajul care s-a tot acumulat. Ca atare, este de preferat un primar care sa poata duce mai mult de un mandat, sa poata gandi proiecte de anvergura si sa le urmareasca in implementare o perioada mai lunga de timp.

In al doilea rand, chestiunea pensiilor speciale e mult mai actuala acum. Ea este cunoscuta, cu siguranta, si de catre locuitorii comunei Apahida. Trebuie luata, cu orice ocazie, o pozitie hotarata impotriva acestor anomalii legislative care creeaza o tagma de cetateni favorizati prin pensii calculate anticipat si altfel decat in sistemul contributiv aplicabil restului romanilor. Grigore Fati este singurul pensionar “de lux” dintre candidatii cu sanse la primariile mari ale judetului.

Ce-ar fi ca apahidenii sa-i scurteze asteptarea si sa-l ajute sa se bucure pe deplin de pensia lui specifica? Ei pot prin vot sa-i ia lui Fati “grija” primariei…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *