Peste 5 milioane lei pentru modernizarea Scolii Populare de Arte

Consiliul Judetean Cluj a investit 5.5 milioane lei pentru modernizarea sediului Scolii Populare de Arte „Tudor Jarda”, iar lucrarile pe cale sa se finalizeze.

Lucrarile au constat in refacerea si consolidarea subsolului, refacerea structurii de rezistenta la parter si etaj, inlocuirea tamplariei, inlocuirea planseelor din lemn cu plansee din beton armat peste etaj, mansardarea cladirii si recompartimentarea acesteia prin adaptarea la nevoile specifice ale institutiei culturale. Totodata, au fost refacute in totalitate instalatiile electrice, termice, sanitare si a fost montat un sistem de climatizare ultraperformant, inclusiv o centrala termica proprie. In acelasi timp, avand in vedere faptul ca este destinata lucrului concomitent cu un numar mare de cursanti, precum si gazduirii unor evenimente cu un aflux mare de public, o atentie aparte a fost acordata investitiilor in elementele de siguranta, cladirea indeplinind toate conditiile necesare pentru a fi autorizata ISU. Totodata, ea corespunde legislatiei in vigoare, dispunand de lift, bai special amenajate si alte elemente destinate persoanelor cu dizabilitati. Nu in ultimul rand, au fost modernizate si curtile interioare aferente imobilului.

„Este pentru mine o mare satisfactie faptul ca reusim sa oferim unei prestigioase institutii culturale un imobil ultramodern si functional si care, cu o suprafata utila de 4.300 de metri patrati, este cel mai mare sediu de Scoala de Arte din tara. Bucuria este cu atat mai mare cu cat sectiile Scolii de Arte au functionat in permanenta, in cei 62 de ani de existenta, in cladiri separate, improprii actului cultural si care nu ii apartineau. Dincolo de spatiile extrem de generoase si de sectiile modern amenajate pe care clujenii le vor putea descoperi cat de curand, Scoala va avea inclusiv un studio propriu de inregistrari ultraperformant, asa cum, cu siguranta, nu mai exista in Transilvania”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, Alin Paunel Tise.

Imobilul a fost construit in 1829 si a fost atribuit de forul administrativ judetean Scolii Populare de Arte pentru a fi folosit ca si sediu in anul 2007. De-alungul timpului insa a avut diferite destinatii: fabrica de zahar, fabrica de birje, cazarma, asezamant al Institutului Imperial de Corectie si anexa a Liceului Tehnologic Special „Samus”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *