Petitie pentru verificarea Autorizatiei de Construire a „metroului” din Cluj-Napoca

In tacerea asurzitoare a partidelor politice, cetatenii se vad nevoiti sa-si apere drepturile cum pot. Liderul grupului Facebook Clujul Civic, Szakáts István, a lansat o campanie pentru verificarea legalitatii „autorizatiei” de construire a „metroului”. Pe scurt, autorizatia este o abominatie. Pentru emiterea unei autorizatii trebuie sa existe parcela respectiva si sa se gaseasca in proprietatea beneficiarului solicitant. Nici vorba de asa ceva. Autorizatia se emite pentru lucrari clar specificate printr-o documentatie tehnica. Nu exista nici asta.

Dar, ca de obicei, partidele politice nu fac nimic in Cluj-Napoca, probabil datorita unei incompetente generalizate.

Iata petitia „metroului:

Avand in vedere suspiciunile rezonabile aparute in spatiul public cu privire la legalitatea emiterii autorizatiei de construire a „Metroului clujean” de catre Presedintele Consiliului Judetean Cluj, semnata „in regim de urgenta” – procedura prevazuta in Ordinul 1943/2021 doar “in cazuri de avarii, accidente tehnice, calamitaţi ori alte evenimente cu caracter excepţional” –  in perioada campaniei electorale pentru alegerea autoritatilor publice locale,

SOLICITAM

1. Presedintelui Consiliului Judetean Cluj Alin Tise ca, in regim de urgenta, in temeiul art. 7 din legea 50/1991 , sa puna la dispozitia publicului urmatoarele informatii:

a) numarul autorizatiei de construire a „Metroului clujean” si data emiterii acesteia

b) continutul autorizatiei de construire si al anexelor aferente

c) principalele motive si considerente pe care se bazeaza emiterea autorizatiei de construire

d) descrierea principalelor masuri pentru evitarea, reducerea si compensarea efectelor negative majore, conform actului administrativ emis de autoritatea competenta pentru protectia mediului

e) daca a fost solicitat/obtinut avizul autoritatii competente in domeniul protejarii patrimoniului cultural

f) daca a fost solicitat/obtinut avizul autoritatii competente in domeniul protejarii mediului. 

2. Prefectului judetului Cluj Irina Munteanu ca, in regim de urgenta, in temeiul art. 12 din legea 50/1991 sa solicite Inspectoratului de Stat in Constructii controlul autorizatiei de construire a „Metroului clujean” si in cazul emiterii cu incalcarea prevederilor legale, sa introduca actiune in instanta in vederea anularii acestia.

Textul complet al petitiei il gasiti aici, unde puteti vota verificarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *