Phoenix propune clujenilor o reinterpretare a lui George Enescu

Dupa anul 2017, in care cea mai iubita trupa romaneasca de rock a aniversat 55 de ani, Phoenix se intoarce in fata publicului cu un proiect inedit.

Este vorba despre o sinteza intre ciclul „Anotimpurilor”, prezente pe albumul „Cei ce ne-au dat nume”, si Rapsodia 1, emblematica pentru George Enescu.

Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentala si estetica, ci ramane revelatia unei realitati ascunse. Ca si pasarea Phoenix, este el insusi o stare muzicala, o muzica vie si generos comunicativa, cu un zbor echivalent cu opera, un mit daruit tuturor. Ca in orice proiect initiat, starea de a fi a pasarii Phoenix este si aici cea de daruire, si intr-o continua lupta cu diferitele cortine ale fiintei, ea regandeste mereu constructia actului artistic. Astfel, isi propune raspunsul printr-o sinteza intre celebrele „Anotimpuri”, din timpul celor care „ne-au dat nume” (muzica arhaica, cu trimiteri profunde, dar traita prin forta instrumentelor moderne) si sensibilitatea clasica a marelui compozitor Enescu”, spun organizatorii evenimentului.

Concertul de la Cluj-Napoca va avea loc la Casa de Cultura a Studentilor, in data de 13 februarie 2018, la ora 19:00. Fiecare bilet achizitionat este insotit de un CD Phoenix, cadou. Preturile variaza intre 70 si 100 de lei.

Ulterior acestui eveniment, Sala Radio din Cluj-Napoca va fi gazda unei expozitii foto inedite in cadrul careia vor putea fi vizionate in premiera zeci de fotografii nepublicate ale momentelor cheie din istoria formatiei Phoenix, extrase din arhiva personala a liderului Nicu Covaci. Expozitia va putea fi vizionata incepand cu 14 februarie si va cuprinde si cateva dintre tablourile realizate de Nicu Covaci, in copie. Deschiderea oficiala a expozitiei va avea loc in 14 februarie la ora 18:00 la Sala Radio si va fi urmata de un concert Phoenix Unplugged, in aceeasi locatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *