Politia locala Cluj-Napoca si-a prezentat bilantul pe 2018

Ieri, la Cinematograful Dacia din Manastur, a fost prezentat bilantul activitatii Directiei Generale Politia Locala din cadrul Primariei, pe anul 2018. La eveniment au fost prezenti primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc; viceprimarii Emese Olah si Dan Tarcea; seful inspectoratului Judetean de Politie Cluj, comisar sef Mircea Rus; inspectorul sef al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta Cluj, general Ion Moldovan; comandantul Gruparii Mobile de Jandarmi Cluj, colonel Sebastian-Florin Clitan; seful Inspectoratului de Jandarmi Judetean Cluj, colonel Cristian Maxim si presedintele Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Cluj, Calin Tuluc. Raportul de evaluare a fost prezentat de Marcel Bontidean, directorul general al Politiei Locale din cadrul Primariei Cluj-Napoca.

Scopul principal al Politiei locale este acela de a interveni prompt si cu eficienta la solicitarile cetatenilor. Comparativ cu anul 2017, anul trecut s-a constatat cresterea cu 18% a numarului de sesizari primite. S-a ajuns la 61.652 sesizari (de la 52.287 anterior), semnificand cresterea gradului de incredere al clujenilor in Politia Locala.

Un proiect important al Primariei gestionat de Politia Locala, realizat prin programul “Bugetare participativa”, este transportul elevilor la scoli cu autobuze dedicate. In perioada septembrie-decembrie 2018 la liceele Nicolae Balcescu si Avram Iancu au fost transportati din cartierele municipiului 24.030 elevi si 1.899 adulti. Avand in vedere succesul inregistrat, anul acesta programul va fi extins la alte licee din zona centrala a municipiului.

Siguranta rutiera este luata foarte in serios

O activitate importanta desfasurata de politistii locali a fost cea privind asigurarea sigurantei participantilor la trafic – pietoni, biciclisti sau conducatori auto, astfel ca pentru opriri/stationari/parcari neregulamentare (statii autobuze, treceri de pietoni, piste de biciclete, sensuri giratorii, zone pietonale, rezidentiale, poduri), in 2018, au fost ridicate 6.287 autovehicule.

Primarul Clujului s-a adresat politistilor locali

Primarul Emil Boc vorbind politistilor locali prezenti la bilant.

Vreau sa va felicit si sa va multumesc pentru tot ceea ce ati facut in 2018, pentru parteneriatul loial si de buna credinta in interesul cetatenilor pe care l-ati avut. Apreciez efortul pe care dl. director Bontidean, impreuna cu intreaga sa echipa il face pentru a tine Clujul pe o linie ascendenta si pentru a creste calitatea vietii cetatenilor din acest oras. Alaturi de celelalte institutii publice cu care colaboram, munca Politiei locale inseamna foarte mult pentru ceea ce inseamna siguranta cetatenilor nostri, investitiile si locurile de munca din acest oras, vizibilitatea interna si internationala a comunitatii noastre si, nu in ultimul rand, pentru ceea ce inseamna siguranta fiecaruia dintre noi. Faptul ca oamenii se simt in siguranta, faptul ca oamenii beneficiaza de respect, faptul ca oamenii vad ca autoritatile statului isi dau mana pentru a rezolva problemele cetatenilor conteaza enorm. De asemenea, pentru un investitor conteaza foarte mult conceptul de calitate a vietii si de siguranta, in ceea ce priveste mentinerea unei investitii sau aducerea unei investitii noi, pentru a crea mai multe locuri de munca”, le-a transmis primarul Emil Boc politistilor locali.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *