Premii pentru cele mai bune idei de solutii pentru problemele Clujului au fost acordate elevilor la Gala Innovatory

Innovatory, un proiect de inovare sociala derulat de catre Grupul PONT, s-a desfasurat la  Cluj-Napoca in parteneriat cu Inspectoratul Scolar.

Programul a avut drept scop dezvoltarea competentelor tinerilor din 10 licee din municipiul Cluj-Napoca in a identifica problemele din societate si posibilele solutii la acestea, cu ajutorul facilitatorilor. Munca de echipa, gandirea critica, empatia, planificarea orientata pe solutii sunt doar cateva dintre metodele si principiile de lucru abordate in program.

Proiectul de tineret, Innovatory a contribuit la incurajarea abordarilor interdisciplinare, participative in ceea ce priveste gasirea unor solutii eficiente pentru problematica identificata, precum si la utilizarea metodelor de tip Design Thinking. Acestea contribuie la dezvoltarea creativitatii tinerilor, la implicarea  sociala si urbana a elevilor de liceu in viata comunitatii.

Pornind de la paradigma – Cu ce probleme se confrunta Clujul si locuitorii orasului in momentul de fata? Si, mai important, ce solutii putem gasi?- s-a conturat cadrul Innovatory. Elevii sa-si poata dezvolta ideile si initiativele intr-un mod inovator, dar si perspectiva de a genera solutii propuse de catre elevii clujeni pentru comunitatea lor.

Elevii au fost organizati in 30 de grupuri si totalizand 119 elevi din 10 licee din Cluj-Napoca. E au lucrat impreuna cu profesorii coordonatori in perioada 17 septembrie – 9 noiembrie 2018. Au propus  idei de inovatie sociala in domeniile: educatie, cultura, timp liber, ecologie si mobilitate urbana.

Gala Innovatory

Gala Innovatory a avut  loc in data de 24 noiembrie 2018, la Cinema Dacia din Cluj-Napoca, ocazie cu care echipele au  prezentat prototipurile  solutiilor pregatite in acest interval de timp si s-au premiat 8  idei creative si inovatoare propuse de catre liceeni,  juriul fiind format din reprezentati ai Primariei Municipiului Cluj-Napoca, ai Inspectoratului Scolar Judetean Cluj, ai Centrului Cultural Clujean si ai Grupului PONT, initiatorul acestui proiect.

Gandirea si munca in echipe a fost facilitata si coordonata de catre 10 profesori, directori adjuncti si coordonatori de proiecte si programe educative scolare si extrascolare, din liceele clujene: Colegiul National George Baritiu, Cluj-Napoca;  Colegiul Tehnic Napoca, Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Cluj-Napoca; Liceul de Informatica Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca; Liceul Greco-Catolic Inochentie Micu, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Bathory Istvan, Cluj-Napoca; Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca si Liceul Teoretic Nicolae Balcescu Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *