Prima Conferinta Internationala de Cercetare si Tratare a Autismului la Cluj
Daca in 1979, autismul era un caz din 10,000 , azi, unul din 51 de copii din Romania este diagnosticat cu boala autismului, iar proiectiile mondiale pentru aceasta afectiune sunt ingrijoratoare: pana in 2030 unul din doi copii va fi autist.
S-a demonstrat din multe studii stiintifice ca autismul are o cauza biologica ce poate fi tratata, insa in Romania inca se trateaza doar prin terapie.
La acest sfarsit de saptamana, la Cluj-Napoca vor veni cei mai mari specialisti din lume care au recuperat sute de cazuri din acest diagnostic, printre care doctori in biologie moleculara care au publicat peste 200 de studii medicale, doctori din Statele Unite ale Americii, Germania, Italia si Romania, cu rezultate remarcabile.
Subiectele abordate sunt esentiale nu doar pentru cei afectati de aceasta conditie ci si pentru noi toti, pentru ca adreseaza niste probleme legate de sanatatea noastra, a tuturor.In Romania, autistii sunt tratati inca numai din punct de vedere psihiatric si comportamental, dar acestea sunt doar manifestarile exterioare. La nivel internnational, aceasta afectiune este tratata integrat si alaturi de psihologi sunt echipe intregi de oameni care au tratat cu succes mii de copii autisti din intreaga lume.
Cei mai importanti specialisti cu astfel de rezultate vin la Cluj-Napoca sambata si duminica, 24-25 martie in cadrul primei Conferinte Internationale de Tratare a Autismului prin metode biomedicale. Evenimentul va avea loc in zilele de 24 si 25 martie, la hotelul West City din Cluj-Napoca, Romania.
Vor participa la eveniment parinti de copii cu afectiuni din spectrul autist, medici, nutritionisti, terapeuti, ONG-uri si alte persoane implicate in activitati de indrumare si sprijinire a familiilor cu copii afectati de autism.
Invitatii acestei conferinte sunt oameni de renume mondial, cu experienta indelungata in domeniu, care au reusit performante remarcabile si care au imbunatatit viata a mii de familii din intreaga lume: Doctorul William Shaw de la Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC) si Laboratoarele Great Plains, S.U.A., Doctorul Heinz Reinwald, Nürnberg, Germania, Doctorul Marco Ruggiero, S.U.A., Dr. Nicola Antonucci, Italia, Doctorul Dario Siniscalco, Italia, Dr. Usman Singh, S.U.A.