Prima zapada s-a asternut in Cluj-Napoca

In Cluj-Napoca e iarna-n toata regula. A nins in cursul noptii, iar dimineata duminicii de 13 noiembrie 2016 a gasit orasul sub o patura consistenta de zapada si cu ninsoarea continuand.

Firmele de curatare sunt momentan lipsa la apel. Drumurile din oras au fost acoperite de un strat gros de zapada si se circula in conditii de iarna. Sunt putine autoturisme pe strazile inghetate, tinand cont si de ora matinala. Drumarii nu au iesit inca la lucru ca sa imprastie material antiderapant, iarna venita devreme prinzandu-i iarasi descoperiti. Nu au putut fi contactate autoritatile locale, care nu au prevazut acest fenomen meteo.

Potrivit AccuWeather iarna care urmeaza va fi una blanda pentru Europa de Est, cel putin in prima ei parte. Finalul ar putea aduce o perioada scurta de raceala semnificativa. Monitorizarea unor furtuni formate deasupra Oceanului Atlantic indica faptul ca pe durata iernii care urmeaza vestul continentului european va fi lovit de cateva furtuni.

La nivelul Europei, iarna 2016-2917  va aduce temperaturi peste media normala a acestei perioade. Acestea vor fi cauzate de mase de aer cald din Atlantic care vor predomina deasupra continentului, impiedicand aerul rece din zona scandinava sa coboare spre centru si sud.

Pentru Romania, este prognozata, in special in centrul si sudul tarii, o iarna cu temperaturi ridicate fata de media normala si cu perioade de seceta. Nu sunt anuntate furtuni puternice si nici inundatii. Caderile de zapada vor fi sub media normala. Pe masura ce coboara mase de aer arctic, vor exista si scurte perioade de ger cu temperaturi sub media normala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *