Primaria asteapta oferte pentru studiile aferente investitiilor Metrou si Tren Metropolitan

A fost publicata in SICAP ( Sistemul Informatic Colaborativ pentru Achizitii Publice) licitatia pentru Servicii de elaborare Studii de Pre-Fezabilitate, Fezabilitate, impact asupra mediului si evaluarea strategica adecvata pentru obiectivul de investitii „Tren Metropolitan Gilau – Floresti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bontida”. Studiile reprezinta etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou si Tren Metropolitan, inclusiv legatura dintre acestea si a studiilor conexe viitoarelor obiective de investitii. Termen de depunere a ofertelor: 1 iulie 2019, ora 15. Valoarea estimata a contractului: 46.440.000 lei fara TVA.

Aceasta investitie, Metrou si Tren Metropolitan, reprezinta un pas semnificativ pentru dezvoltarea socio-economica a zonei metropolitane cu centrul in Cluj-Napoca. Investitia are ca obiectiv asigurarea unor servicii de mobilitate de calitate ridicata pentru populatia zonei metropolitane. In acelasi timp, va asigura un transport eficient inspre si dinspre Cluj-Napoca.

Proiectul de metrou si tren metropolitan se face in etape

Proiectul de investitii va fi realizat in doua etape. In prima etapa va fi realizat Trenul Metropolitan pe infrastructura actuala. Statiile sunt cele existente deja pe traseul respectiv. In aceasta faza a proiectului va fi implementat un sistem de transport rapid care va acoperi intregul coridor feroviar cuprins intre halta Nadaselu si statia CFR de la Bontida. Lungimea totala a segmentului de cale ferata este de aproximativ 43 de km.

A doua etapa a realizarii metroului vizeaza crearea legaturii dintre comunele Floresti si Gilau. Pana la implementarea celei de a doua etape, conectivitatea dintre Gilau si Floresti va fi asigurata prin autobuze. Autobuzele vor deservi aceasta zona in vederea asigurarii accesului oamenilor la metrou; practic, se mentine solutia de transport existenta si in prezent. De asemenea, va fi asigurata prin autobuze legatura dintre Gilau si Nadaselu. Aceasta legatura reprezinta un element de noutate adus de deschiderea portiunii de autostrada. Ea este utila pentru toti cei care doresc sa foloseasca trenul metropolitan deplasandu-i pana la proxima statie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *