Primăria Cluj-Napoca a blocat conturile Cluj Arena pentru neplata unor sume imense cu titlu de impozit

Reprezentanţii Cluj Arena nu s-au putut bucura prea mult de succesul Untold. Primăria a blocat conturile societăţii pentru neplata impozitului pe stadion.

Un control al Curţii de Conturi la Cluj Arena a stabilit că instituţia nu a virat o sumă considerabilă la bugetul local drept impozit pe stadion. Acum primăria a blocat conturile Cluj Arena pentru încasarea impozitului, care între timp a crescut substanţial.

Biroul mass-media al Primăriei Cluj-Napoca a informat că împotriva Cluj Arena s-a început executarea silită şi s-au blocat conturile instituţiei pentru recuperarea impozitului datorat pentru stadion, în cuantum de circa 14 milioane de lei.

Este vorba de impozitul datorat pentru stadion, pentru perioada 2011-2014, Curtea de Conturi considerând că acest obiectiv se află în administrarea Cluj Arena SA, şi astfel, societatea trebuie să plătească impozit la bugetul local.

Directorul Cluj Arena SA spune că societatea pe care o conduce a cerut în instanţă anularea titlului executoriu şi deblocarea conturilor, pentru ca societatea să-şi poată desfăşura activitatea în mod normal. Cluj Arena a încasat din închirierea stadionului pentru festivalul Untold circa 140.000 de lei, dar banii sunt blocaţi.

El mai afirmă că stadionul este în proprietatea CJ Cluj, care a a venit într-un contract de asociere în participaţiune, cu stadionul, iar Cluj Arena SA, conform contractului, trebuie să se ocupe de administrare.

One thought on “Primăria Cluj-Napoca a blocat conturile Cluj Arena pentru neplata unor sume imense cu titlu de impozit

  • 4 august 2015 la 08:14
    Permalink

    E simplu. Banii trebuie recuperati, a fost prejudiciat bugetul public, iar daca nu se pot plati banii, trebuie vanduta Cluj Arena. Iar acest directoras pus politic, la parnaie cu el.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *