Primaria ne protejeaza de deseurile de pe Somes cu o teava

Pentru a preveni poluarea Somesului si a malurilor sale cu deseurile provenite din afara Clujului (din amonte), Primaria Cluj-Napoca a inlocuit sistemul existent de colectare a deseurilor de pe raul Somes din zona strandului Sun – cartierul Grigorescu cu un baraj plutitor, o teava ondulata.

Inlocuirea a fost necesara deoarece vechiul sistem plutitor de colectare nu a rezistat presiunii si a fost spart de plutitorii mari care veneau pe Somes din amonte: canapele, dulapuri, cotete de animale de dimensiuni mici, frigidere, etc.

Noul baraj plutitor este o teava ondulata din polietilena de inalta densitate. Este formata din tevi structurate cu pereti dubli, peretele interior este neted si cel exterior profilat, acoperit cu un invelis din prelata rezistenta la presiune, schimbari climatice si intemperii.

Acest tip de teava este recomandat pentru constructia/instalatia de canalizare pluviala, constructia de retele de retentie – detentie pentru sisteme anti-viitura, amenajari hidrotehnice. Sistemul de iluminat cu panouri foto-voltaice si camera de supraveghere, alimentata de asemenea cu energie solara, sunt functionale si nu au suferit modificari.

Deseurile astfel colectate sunt preluate periodic de primarie prin compania de salubritate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *