Primarul Emil Boc ataca pensiile speciale

Primarul Emil Boc a criticat ieri pensiile speciale si a afirmat ca „mai devreme sau mai tarziu” se va renunta la acestea. Liberalul a amintit ca el a fost cel care le-a eliminat ultima oara. Motivul pentru care vor disparea „mai devreme sau mai tarziu” este ca sistemul de pensii actual nu isi va permite sa le plateasca.

In privinta pensiilor speciale, am fost acela care le-a eliminat si am mers pe principiul contributivitatii. Sunt convins ca mai devreme sau mai tarziu tot acolo se va ajunge, pentru ca sistemul de pensii viitor nu isi va putea permite sa plateasca pensiile speciale la nivelele la care sunt si care se preconizeaza a creste in continuare”, a declarat Boc.

Acesta a mai explicat ca o masura „de bun simt” ar fi interzicerea cumulului pensiei cu salariul peste un anumit plafon. „Poate acum se inteleg mai bine greutatile pe care le-am avut in acele momente de criza. (…) Eu voi sustine in continuare acest punct de vedere, consider ca peste un anumit plafon ar trebui sa fie interzis cumulul pensiei cu salariul. Nu stiu cum va reglementa actualul Guvern, dar consider ca este o masura de bun simt”, a conchis fostul premier.

Pensiile speciale sunt pensiile stabilite prin derogare de la principiul contributivitatii. Titularii acestora sunt o larga categorie de bugetari, cum ar fi militarii, magistratii, politistii etc.

1 thoughts on “Primarul Emil Boc ataca pensiile speciale

  • 8 iulie 2019 la 10:42
    Permalink

    Inloc sa fiu dat exemplu de patriotism, am fost trimis la psihiatrie, de dna. Dr. Negoita Georgeta ,in 1990, la CPL Comanesti si, am costatat si la Timisoara,ca, psihologia este grea si pt medici ! Olteanu Danut din Comanesti, fan CFR din 1956. Tel. 0748140668.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *