Proiect de statii de incarcare automobile electrice in centru

Clujenii care au masini electrice vor avea la dispozitie trei statii de incarcare chiar in centrul orasului. In prezent, la Cluj-Napoca exista 7 astfel de statii de incarcare, toate private.

Consilierii locali vor aproba in sedinta de saptamana viitoare indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investitii „statii de incarcare pentru autovehicule etapa I”.

Potrivit municipalitatii clujene, investitia vizeaza amplasarea de statii de incarcare pentru masinile electrice in zona parcarii din Piata Unirii si pe strada Motilor din incinta parking-ului Primariei.

La nivelul orasului Cluj-Napoca nu exista in prezent o statistica oficiala privind numarul acestora insa nu depaseste numarul zecilor, municipiul fiind in pozitia a doua in privinta posesorilor de automobile electrice, dupa Bucuresti. Infrastructura de alimentare este realizata cu 7 statii de incarcare, toate private, pozitionate in mai multe zone ale Clujului: supermarketuri, hoteluri si cladiri de birouri”, se arata in proiectul de hotarare.

De aceea, pentru cresterea numarului de utilizatori ai mijloacelor de transport electric ar fi necesara adoptarea unor masuri de incurajare a acestora care sa vina in completarea subventiilor acordate de Guvern prin intermediul AFM. Prima masura ar fi instalarea de statii de incarcare in parcarile publice apartinand Primariei, atat parcarile stradale, cat si parking suprateran sau subteran aflate in zonele centrale sau in cartiere”, sustin reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Potrivit proiectului, in parking-ul Motilor, statiile vor fi amplasate la parterul cladirii, in interiorul parking-ului deservind doua locuri de parcare langa locurile pentru persoanele cu handicap. In ceea ce priveste parcare Piata Unirii, statia va fi amplasata pe latura nordica a Pietei Unirii in spatiul verde aflat langa toaleta publica.

Obiectivul investitiei este de a crea doua puncte de incarcare prin montarea a trei statii de incarcare dupa cum urmeaza: Parking Motilor – 2 statii, Parcare Piata Unirii – 1 statie”, transmite Primaria. Valoarea totala a investitiei este de 330.253 lei. Durata de realizare a investitiei ar fi de 12 luni, iar finantarea va fi asigurata de la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.