Proteste ale localnicilor contra turistilor in Barcelona

Plaja a fost plina de oameni sambata, in Barcelona, dar cei mai multi nu venisera sa stea la soare. Cateva sute de localnici au ales malul marii ca sa protesteze fata de turismul in masa.

Imbracati in tricouri galbene si cu pancarte cu mesaje nu tocmai prietenoase, manifestantii au reusit sa alunge cativa tineri care dormeau pe plaja dupa o noapte de distractie.

Acesta este chiar genul de turist pe care nu si-l doresc oamenii din Barcelona. “Barcelona nu e de vanzare” se putea citi pe tricourile protestatarilor, majoritatea oameni in varsta, satui de turisti necivilizati.

Protestatar: „Nu suntem impotriva turismului. Suntem impotriva lipsei de civilizatie si a mizeriei. Oamenii isi fac nevoile pe strada, urineaza de la balcoane. E insuportabil”.

Ei sunt cu atat mai nemultumiti cu cat turistii au invadat si zonele rezidentiale ale orasului, pentru ca tot mai multe locuinte sunt inchiriate strainilor cu ziua, pentru bani frumosi.

Protestatar: „Turistii care vin pentru cultura orasului si inchiriaza camere la hotel sau la motel, cu aceia n-avem nimic. Cei care inchiriaza apartamente si vin sa ne faca probleme pot sa se intoarca de unde au venit, pentru ca nu-i vrem”.

Acest gen de turism, practicat cu ajutorul unor platforme online, a dus la cresterea chiriilor, si i-a alungat pe localnici catre periferii.

Protestatar: „In ultimii 15 ani, viata noastra s-a schimbat. Tinerii pleaca, pentru ca e imposibil sa platesti asemenea chirii”.

Protestul le-a tulburat somnul catorva tineri care dormeau imbracati pe plaja. Cativa si-au strans lucrurile si au plecat, spre incantarea manifestantilor, titreaza Pro TV.

Numarul mare de turisti ii deranjeaza de multa vreme pe locuitorii Barcelonei. Orasul e vizitat anual de 30 de milioane de oameni, de 15 ori mai multi decat populatia locala. Si doar 9 milioane stau la hoteluri. E drept insa si ca, anual, orasul castiga 4 miliarde de euro anual.

1 thoughts on “Proteste ale localnicilor contra turistilor in Barcelona

  • 15 august 2017 la 12:05
    Permalink

    s-ar lipsi bucurosi de acele castiguri, dar sa aiba o viata tihnita, sunt sigur

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *