PSD Cluj-Napoca si-a stabilit noua conducere

Organizatia municipala a PSD si-a ales noua conducere, ca urmare a demisiei fostului presedinte Aurelia Cristea. Biroului Permanent Judetean al PSD s-a reunit la finele saptamanii recent incheiate pentru a alege noua conducere a filialei municipale a partidului, ramasa fara presedinte in urma demisiei Aureliei Cristea.

Noul presedinte interimar al PSD Cluj-Napoca este Dan Morar, economist de profesie si consilier local. In aceeasi sedinta a Biroului Permanent Judetean, a fost numit presedinte executiv al PSD Cluj-Napoca profesorul universitar dr. Ioan Pacurar.

Reamintim ca Aurelia Cristea a demisionat de la sefia PSD Cluj-Napoca imediat dupa ce a fost retrasa din cursa pentru castigarea Primariei. In locul ei, partidul a decis sa sustina candidatura omului de afaceri Octavian Buzoianu.

Candidatul surpriza la Primaria Cluj Napoca este omul de afaceri Octavian Buzoianu, sustinut de PSD, ALDE, PNTCD si chiar UNPR. Cu largi conexiuni in lumea business-ului clujean, Buzoianu nu e chiar strain de politica, avand in vedere ca prin 2000 s-a aflat in fruntea filialei clujene a Aliantei pentru Romania – condusa la vremea respectiva de Teodor Melescanu. Conform topului Forbes, Octavian Buzoianu impreuna cu fratele lui Calin, sunt cotati cu o avere de 8 milioane de euro. Cei doi deruleaza afaceri in domeniile imobiliar, hotelier si agricultura.

Octavian Buzoianu a detinut functia de director in cadrul subsidiarei romanesti a concernului sud-african SAB Miller, care patrona companiile de bere Ursus si Timisoreana. De numele sau se leaga mai ales procesul de mutare a fabricii de bere Ursus de la Cluj, dar si alte afaceri controversate. PSD l-ar fi testat in sondaje pe Buzoianu inca de anul trecut, spun surse din partid. El neaga, insa, ca ar fi purtat negocieri cu PSD, desi datele privind retragerea sa din unele firme pe care le controla demonstreaza ca si-a pregatit candidatura.

Principalul adversar al lui Emil Boc – candidatul PNL la Primaria Clujului, este omul de afaceri Octavian Buzoianu. PSD impreuna cu ALDE au anuntat oficial la sfarsitul saptamanii trecute ca-l sustin pe Buzoianu si ca renunta la candidatura deputatului social-democrat Aurelia Cristea.

Si PNTCD si-a retras candidatul (pe Horea Dan), optand sa-l sprijine tot pe Octavian Buzoianu. Interesant e faptul ca la negocierile privind intelegerea pentru sprijinirea omului de afaceri, PNTCD l-a propus pentru un eventual loc eligibil in forul Consiliului Local pe Calin Buzoianu, fratele omului de afaceri Octavian Buzoianu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *