Restrictii de navigatie pe lacurile Tarnita si Belis

O ordonanta adoptata in sedinta de Guvern vizeaza reglementarea navigatiei pe lacurile Belis si Tarnita, din judetul Cluj.

Ca urmare a solicitarilor societatii civile si ale parlamentarilor din judet, reprezentanti ai tuturor partidelor, am analizat problematica si am aprobat o modificare la hotararea guvernului nr. 665/2008 pentru stabilirea nominala si pe portiuni a cailor navigabile interioare ale Romaniei.

In urma acesteia a fost interzisa navigatia pe cele doua lacuri. Exceptie fac ambarcatiunile propulsate prin forta umana, eoliana, precum si cele propulsate cu motoare electrice.

In ceea ce priveste activitatea de supraveghere si control, aceasta se organizeaza de catre Consiliul Judetean Cluj, cu avizul Autoritatii Navale Romane”, transmite Ministerul Transporturilor.

Lacul Tarnita, aflat la doar 30 km de municipiul Cluj-Napoca, este cunoscut ca loc de picnic sau de pescuit. Mai multe organizatii de mediu, dar si unii parlamentari au solicitat restrictionarea navigatiei pe Tarnita si Belis. Solicitarile vizeaza mai ales a ambarcatiunile cu motoare termice, poluante. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *