Romani prinsi la furat din casele daramate de cutremur

In varsta de 44 si, respectiv, 45 de ani, cei doi cetateni romani au fost prinsi de o patrula de carabinieri in timp ce mergeau pe strazile din Amatrice, la bordul unui Volkswagen Passat cu numere de Germania, cautand lucruri de valoare abandonate printre darmaturi – „sacali”, cum li se spune in Italia.

Au fost arestati pe loc iar in masina, oamenii legii au gasit un maldar de haine, cel mai probabil furate, 305 euro, un pistol si instrumente folosite pentru spargeri, potrivit Corriere della Citta. Ulterior, s-a descoperit ca ambii romani aveau cazier judiciar pentru furt.

Procesul in procedura de urgenta a avut loc la Tribunalul din Rieti. Judecatoarea a dispus insa eliberarea celor doi din arest, in vederea expulzarii lor. Totodata, a decis suspendarea pedepsei. Urmatorul termen, la care ar urma sa primeasca sentinta finala, a fost fixat pe 20 noiembrie. Decizia a starnit mare nemultumire, potrivit presei locale. Ziaristii au aratat ca nu exista nicio certitudine ca romanii se vor prezenta la urmatorul termen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *