Rupere de nori azi in Cluj-Napoca

Azi in jurul amiezei in Cluj-Napoca a plouat torential, rafale de vant si grindina. In cateva minute, strazile s-au umplut de apa si grindina. Pe retelele de socializare au aparut filmulete si fotografii cu prapadul facut de ruperea de nori.

Clujul se afla azi sub incidenta unui cod galben de vreme rea pana azi. “Pana acum avem vreo 80 de sesizari la dispecerat. Sesizarile cuprind si zona Florestiului pana la Apahida. Cea mai mare parte dintre sesizari sunt din Cluj-Napoca. Toate resursele Companiei de Apa Somes SA sunt in functiune pe teren pentru a remedia problemele. Noi raspundem la sesizari, chiar daca unele dintre ele nu sunt problemele noastre”, a declarat purtatorul de cuvant al Companiei de Apa Somes, Lucian Croitoru, pentru presa.

Sapte echipaje de pompieri din doua subunitati ale ISU Cluj au intervenit azi pentru scoaterea apei din subsolurile mai multor imobile din divese locatii ale municipiului Cluj-Napoca si comuna Floresti. Acumularile de apa au fost generate ca urmare a cantitatii mari de precipitatii cazute din nori intr-un interval scurt de timp in aceasta dupa-amiza pe raza judetului Cluj.

Fenomenele meteorologice au fost semnalate printr-o avertizare de cod portocaliu, intr-un interval de aproximativ 30 minute fiind inregistrate concomitent peste 50 de apeluri care solicitau interventia pompierilor in vederea scoaterii apei din subsolurile imobilelor de locuinte.

Deplasarea pentru interventii a echipajelor a fost prioritizata catre locatiile unde au fost estimate efecte mai mari ca urmare a acumularilor de apa, urmand a se raspunde tuturor solicitarilor in cel mai scurt timp posibil.

Avertizarea de tip God Galben de furtuna a intrat in vigoare la Cluj-Napoca, de la ora 14.00. In intreg orasul au cazut importante cantitati de precipitatii si grindina. Avertismentul meteo a fost valabil  in intervalul 13:35 si 15:00 si au fost vizate localitatile Campia Turzii, Huedin, Turda, Aiton, Baisoara, Belis, Calarasi, Calatele, Capusu Mare, Ciucea, Ciurila, Feleacu, Floresti, Gilau, Iara, Izvoru Crisului, Luna, Maguri-Racatau, Manastireni, Margau, Marisel, Mihai Viteazu, Moldovenesti, Negreni, Petrestii de Jos, Poieni, Rasca, Sacuieu, Sancraiu, Sandulesti, Savadisla, Tureni, Valea Ierii, Viisoara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *