Rusia a instalat sistemul antiaerian S-400 in Siria

Armata rusa a instalat sistemul antiaerian S-400 la o baza militara in Siria, potrivit RIA Novosti, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Moscova anuntase ca va mobiliza acest sistem avansat de rachete de tip sol-aer dupa ce Turcia a doborat prin surprindere marti, pe 24 noiembrie, un avion de razboi rusesc la frontiera cu Siria.

Sistemul S-400 de aparare antiaeriana a fost instalat in provincia siriana Latakia, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Turcia. El este capabil sa loveasca cu mare precizie tinte simultane situate pe o raza de pana 400 de kilometri, fiind unul dintre cele mai avansate si performante sisteme din lume.

Un purtator de cuvant din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Moscova a avertizat joi ca mobilizarea sistemului S-400 „va complica si mai mult o situatie si asa complicata in spatiul aerian al Siriei”. William Stevens a subliniat pentru Interfax ca sistemul S-400 „nu face nimic in plus in lupta impotriva Statului Islamic (SI), avand in vedere ca ei (jihadistii) nu au forte aeriene”. Stevens a adaugat ca Washingtonul asteapta ca Rusia sa respecte in continuare memorandumul bilateral convenit cu privire la siguranta zborurilor in zona de operatiuni militare din Siria.

One thought on “Rusia a instalat sistemul antiaerian S-400 in Siria

  • 27 noiembrie 2015 la 17:56
    Permalink

    Se zice ca e cel mai bun sistem din lume. Sa vina iarasi turcaletii, sa ia rachete!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *