Rusia a instalat sistemul antiaerian S-400 in Siria

Armata rusa a instalat sistemul antiaerian S-400 la o baza militara in Siria, potrivit RIA Novosti, relateaza Radio Free Europe-Radio Liberty in pagina electronica.

Moscova anuntase ca va mobiliza acest sistem avansat de rachete de tip sol-aer dupa ce Turcia a doborat prin surprindere marti, pe 24 noiembrie, un avion de razboi rusesc la frontiera cu Siria.

Sistemul S-400 de aparare antiaeriana a fost instalat in provincia siriana Latakia, la aproximativ 50 de kilometri de frontiera cu Turcia. El este capabil sa loveasca cu mare precizie tinte simultane situate pe o raza de pana 400 de kilometri, fiind unul dintre cele mai avansate si performante sisteme din lume.

Un purtator de cuvant din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Moscova a avertizat joi ca mobilizarea sistemului S-400 „va complica si mai mult o situatie si asa complicata in spatiul aerian al Siriei”. William Stevens a subliniat pentru Interfax ca sistemul S-400 „nu face nimic in plus in lupta impotriva Statului Islamic (SI), avand in vedere ca ei (jihadistii) nu au forte aeriene”. Stevens a adaugat ca Washingtonul asteapta ca Rusia sa respecte in continuare memorandumul bilateral convenit cu privire la siguranta zborurilor in zona de operatiuni militare din Siria.

One thought on “Rusia a instalat sistemul antiaerian S-400 in Siria

  • 27 noiembrie 2015 la 17:56
    Permalink

    Se zice ca e cel mai bun sistem din lume. Sa vina iarasi turcaletii, sa ia rachete!

    Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *