Rusia a trimis unele tancuri in vestul Siriei

Rusia a pozitionat tancuri la un aerodrom militar din vestul Siriei, in contextul actiunilor pentru sustinerea regimului Bashar al-Assad, afirma oficiali americani citati de site-ul agentiei Reuters sub protectia anonimatului.

Potrivit unor surse militare americane, sapte tancuri ruse T-90 au fost observate la un aerodrom situat in apropiere de orasul Latakia, fieful presedintelui sirian Bashar al-Assad.

„Am observat miscari ale personalului militar si lucruri care ar indica faptul ca Rusia ar intentiona sa creeze o baza de avangarda la periferia sudica a orasului sirian Latakia”, a declarat Jeff Davis, purtatorul de cuvant al Departamentului american al Apararii.

Federatia Rusa a cerut vineri Statelor Unite ale Americii sa reinitieze cooperarea in domeniul militar in scopul evitarii „incidentelor neintentionate” in Siria, in contextul in care Moscova este acuzata de Washington ca a consolidat fortele pentru protejarea regimului Bashar al-Assad. Alianta Nord-Atlantica si Statele Unite ale Americii au exprimat preocupare privind prezenta militarilor rusi in Siria, iar surse regionale au afirmat ca trupele ruse sunt implicate in confruntari antiinsurgente si antiteroriste de partea serviciilor de securitate siriene si armatei din Siria.

Statele Unite ale Americii coordoneaza in prezent o campanie internationala de raiduri aeriene impotriva pozitiilor din Siria si Irak ale retelei teroriste Statul Islamic. In contextul in care Rusia tocmai si-a suplimentat prezenta sa militara in Siria, nu doar prin tancuri, pentru ajutarea regimului de la Damasc, exista riscul semnificativ ca fortele celor doua tari sa se intalneasca in teatrele de operatiuni din Siria.

Statul sirian se confrunta, incepand din martie 2012, cu revolte reprimate violent si cu un conflict militar intre serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, fortele opozitiei si grupuri teroriste, inclusiv organizatia sunnita Stat Islamic (Stat Islamic in Irak si Siria / Stat Islamic in Irak si Levant). Bilantul conflictului depaseste deja 220.000 de morti.

 

Sursa foto: sthelenscelebritynews.co.uk

One thought on “Rusia a trimis unele tancuri in vestul Siriei

  • 15 septembrie 2015 la 09:03
    Permalink

    Se ingroasa gluma. Americanii si rusii au in zona de conflict trupe numeroase si armament, e pericol de confruntare.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *