Rusia mizeaza pe torpile nucleare intr-un razboi

Presa din Rusia transmite ca fortele armate ale Federatiei vor primi, in curand, peste 30 de super-torpile inarmate cu focoase termonucleare. Publicatia Foxtrot Alpha spune ca aceste torpile nucleare, denumite Poseidon, vor fi detonate in apropierea coastelor inamice. Ele vor provoca valuri gigantice care vor rade orasele mari de pe coasta.

Primele zvonuri despre aceasta super-arma au aparut in 2015. Proiectul, cunoscut atunci sub numele de „Status-6 Ocean Multipurpose System” si numit de americani „Kanyon”, a fost confirmata ulterior de surse din Pentagon.

Pe 27 noiembrie 2016 a fost detectat un test nuclear submarin efectuat de Rusia. O arma nucleara noua si foarte puternica, despre care Pentagonul nu a oferit detalii, a fost lansata atunci de pe un submarin rusesc intr-o zona geografica despre care nu s-au oferit detalii.

Drona are scopul de a crea un tsunami masiv, care contamineaza radioactiv, cu cobalt-60, coasta pe care ajunge. Arma poate fi transportata de doua noi submarine rusesti, numite Project 09852 Belgorod (din clasa de mari dimensiuni Oscar) si Project 09851 Khabarovsk, lansate la apa in 2012, respectiv 2014.

Khabarovsk este un model misterios, despre care se stie ca poate transporta sase vehicule submarine „speciale”.

Drona Poseidon seamana, la forma, cu un submarin. Este posibil ca arma sa fie bazata pe platforma Surrogat. Acesta este un submarin autonom prezentat de Rusia, care poate fi folosit in misiuni de spionaj sau pentru a imita orice alt model de submarin. Drona va putea fi folosita pentru a pacali submarinele de atac ale NATO, care, in vreme de razboi, ar avea rolul de a vana clasele mai mari rusesti de submarine, care transporta rachete balistice.

Potrivit unor zvonuri, Rusia considera ca Poseidon este o arma defensiva de ultima instanta si nu o ia in calcul ca arma ofensiva.

Cum se foloseste torpila

Conform blogului militar Foxtrot Alpha, detonarea unei astfel de torpile nucleare sub podul Golden Gate din San Francisco are potentialul de a ucide si rani peste o jumatate de milion de oameni. Mai mult, norul de radiatie produs ar ajunge spre nord pana in statul Nevada. Se pare ca doua tinte deja selectate pentru aceste drone sunt bazele navale Kitsap (din Washington) si Kings Bay (Georgia), unde au bazele flotele de submarine balistice americane.

Desi aceasta arma pare impresionanta, ea nu este mai periculoasa decat actualele rachete intercontinentale. Spre deosebire de drona, acestea pot atinge tintele in cateva minute. Poseidon are nevoie de mai mult timp pentru a-si atinge tinta (poate chiar zile), dar are avantajul ca este mai greu de contracarat de sistemele de aparare existente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *