S-a incheiat a opta editie a Techsylvania, cel mai important eveniment de tehnologie si business din Estul Europei
Techsylvania, a opta editie a celui mai important eveniment de tehnologie si business din Estul Europei, tocmai s-a incheiat. A strans un numar record de 73 de profesionisti recunoscuti la nivel mondial, de pe 6 continente.
Evenimentul s-a bucurat de o audienta internationala de peste 5000 de participanti din 72 de tari. Acestuia au descoperit noile inovatii in business si tehnologie in cadrul celor 55 discursuri si paneluri, 7 workshop-uri si 13 sesiuni de intrebari si raspunsuri pe parcursul celor 2 zile ale conferintei.
Organizatorii au pus la dispozitia participantilor un spatiu virtual, accesibil in pauzele dintre sesiuni, special dedicat socializarii si interactiunii, incurajand schimbul de contacte si experienta cu actori importanti din industria de tech, acestia conectandu-se astfel si la ecosistemul international. Oportunitatile de networking au continuat si dupa finalizarea programului oficial al conferintei. Participantii au profitat din plin de cele peste 2000 de sesiuni de networking.
Invitati celebri la Techsylvania
Ca in fiecare an, Techsylvania se remarca prin calitatea impresionanta a invitatilor. Evenimentul a adus in fata audientei profesionisti consacrati la nivel mondial.
Deschiderea conferintei i-a apartinut lui Jon Oringer, co-fondator al Shutterstock si Pareto Holdings. Jon a vorbit despre cele trei elemente-cheie de care are nevoie orice startup. Acestea sunt: fondator, idee si timing (sincronizare). Pornit cu 10.000 USD ca si proiect secundar, Shutterstock l-a propulsat pe lista miliardarilor Forbes, cu o avere de 1,8 miliarde USD.
Alina Vandenberghe, antreprenor de origine romana, co-fondator si CXO al Chili Piper, a vorbit despre pasii facuti de cand lucra alaturi de Steve Jobs, pana in momentul in care a atras finantari in valoare de 54 de milioane de dolari pentru compania ei, inclusiv din partea Gradient Ventures, fondul Google pentru inteligenta artificiala.
Kathryn Lueders, administratorul Directiei Misiune Explorare si Operatiuni Umane a NASA, a oferit o perspectiva proprie asupra modului in care ea intelege un loc de joaca: „un loc de joaca este un loc in care, daca ai echipamentul potrivit, iti depasesti limitele, iti creezi un spatiu in care poti explora, in care te poti juca, in care poti creste si in care te poti si distra pe parcurs ”.
Sacha Dragic, fondatorul si presedintele executiv al Superbet, a fost prezent pe Main Stage in cea de-a doua zi. A aratat cum compania pe care o conduce a devenit al doilea Unicorn romanesc dupa UiPath. Superbet este si singura companie din tara care a primit 175 milioane de euro in finantare de la Blackstone.
Sumbry, directorul de inginerie al Airbnb, care a petrecut peste un deceniu in functii de conducere in banci celebre ca Goldman Sachs, Lehman Brother sau Nomura & Standard Chartered, s-a focusat pe experientele pe care le-a dobandit de-a lungul timpului.
Momentul cel mai asteptat
Cel mai asteptat moment al evenimentului a venit odata cu intrarea pe scena a pionierului in dezvoltarea gandirii computationale, omul care pus bazele dezvoltarii asistentilor personali ca Siri sau Alexa, Stephen Wolfram, fondatorul Wolfram Research si creatorul Mathematica. Cu ultima lui creatie „Limbajul Wolfram” incearca sa gaseasca o modalitate de a reprezenta tot ce se intampla in lume, in limbaj de programare.
In cadrul Startup Alley, 15 startup-uri din peste 70 de aplicanti au fost selectate pentru a-si propulsa ideile aflate in stadiu incipient in fata partenerilor de business si a trusturilor media, iar cele mai promitatoare au avut sansa sa sustina o prezentare de 5 minute in cadrul standului Google for Startups.
De asemenea, intreaga saptamana, partenerii Techyslvania au organizat peste 20 de evenimente-satelit atat fizice cat si online.
Ce spun organizatorii
„A doua editie virtuala a conferintei a fost o oportunitate prin care am reusit sa aducem din nou lideri globali pe scenele Techsylvania. Unul dintre obiectivele noastre a fost sa conectam Europa de Est cu restul lumii, iar contextul actual ne-a ajutat sa cream mai usor o punte de legatura intre companiilocale si startup-uri si investitori de renume, iar asa am facilitat dezvoltarea unor noi oportunitati de afaceri. Orice provocare vine cu o oportunitate, iar noi am profitat de fiecare aspect.” – Vlad Ciurca, co-fondator Techsylvania.