Scrisoarea deschisa a administratorului fondului STK Emergent, Nicolae Pascu, catre Emil Boc

Scrisoarea completa a investitorului imobiliar:

“Fondul de investitii STK Emergent detine, prin intermediul vehiculelor investitionale Emergent Real Estate SA si STK Properties SA, un teren de 19.250 mp in Buna Ziua, in imediata vecinatate a magazinului Lidl.

In calitate de administrator al fondului STK Emergent, am intreprins demersuri repetate pentru autorizarea unui proiect imobiliar pe respectivul teren, in conformitate cu prevederile PUG, cu certificatul de urbanism emis de Primaria Cluj, cu avizul de oportunitate al arhitectului sef, cu analizele urbanistice ale zonei.

Documentatiile de urbanism aflate in analiza in vederea obtinerii PUZ si autorizarii reprezinta a treia varianta, dupa cele din 2015 si 2018. La fiecare dintre variantele anterioare am primit raspunsul ca proiectul nostru va fi luat in considerare dupa modernizarea strazii Buna Ziua.

In prezent, se afla in analiza Comisiei de Circulatie studiul de trafic solicitat, fiind depus in noiembrie 2020 (in urma cu peste 9 luni).

In elaborarea proiectului nostru am tinut seama de preocuparile Dumneavoastra exprimate public cu privire la calitatea dezvoltarilor imobiliare, astfel ca oferta noastra urbanistica se doreste a fi un parteneriat cu Primaria Cluj-Napoca, iar in acest sens am propus: realizarea unui parc cu acces public, cu suprafata verde de peste 5.000 mp, care ulterior amenajarii si finalizarii proiectului va fi cedat Primariei; alocarea unei suprafete de 2.200 mp teren pentru constructia unei crese de 1.500 mp, care ulterior construirii si finalizarii proiectului va fi donata Primariei Cluj-Napoca; drumurile de acces vor fi de asemenea cedate Primariei Cluj-Napoca.

In urma finalizarii proiectului, pe cei 19.250 mp, aproximativ doua treimi din teren (parc, cresa, drumuri) vor fi cedate cu titlu gratuit Primariei Cluj-Napoca.

Proiectul mixt (rezidential si comercial) are 36.000 mp, din care: jumatate este rezidential, reprezentand un CUT locuire de 0,93, similar zonelor de case; jumatate este reprezentat de centrul comercial care va deservi publicul din zona si vine sa compenseze insuficienta acestora in cartierul Buna Ziua.

Prin proiectul propus, zona va deveni centrul cartierului Buna Ziua, unde locuitorii din vecinatate se pot intalni pentru a socializa, pentru a se bucura de spatiul verde, pentru a face cumparaturi, pentru a face sport, fara sa fie nevoiti sa se deplaseze in alte puncte ale orasului, contribuind astfel la reducerea mobilitatii si a traficului. In cadrul consultarii publice, observatiile primite au fost covarsitor pozitive.

Fondul de Investitii STK Emergent nu reprezinta un interes privat, fiind listat la Bursa de Valori Bucuresti si detinut public de peste 400 de investitori.

STK Emergent va solicita respectuos sa sustineti demersul nostru prin dispunerea urgentarii procedurilor de autorizare. In acest fel, Primaria Cluj-Napoca va constitui pentru noi un partener in realizarea obiectivelor privind comunitatea, in paralel cu realizarea obiectivelor economice legitime ale fondului.

Fondul STK Emergent este fondat in Cluj-Napoca, este primul fond din Romania listat la Bursa de Valori Bucuresti si devine primul fond din Romania care dezvolta un proiect rezidential modern, ridicand standardele de calitate in ceea ce priveste oferta urbanistica. Realizarea proiectului ne permite sa rasplatim increderea pe care investitorii din fond ne-au acordat-o si sa ne indeplinim obligatiile morale care rezulta din aceasta incredere.

Consideram ca ne-am dovedit buna credinta atat prin compozitia proiectului, care vine in intampinarea nevoilor comunitatii, cat si prin punerea la dispozitie gratuit a terenului pentru organizarea de santier, pentru lucrarile de la strada Buna Ziua sau prin acordul pe care l-am dat pentru organizarea statiei verzi de autobuz pe terenul nostru si, poate in primul rand, prin faptul ca am renuntat benevol la un proiect deja autorizat de Primaria Cluj-Napoca, cu suprafata construita supraterana de 45.000 mp, pentru a realiza un proiect mai adaptat nevoilor comunitatii.

Asteptam din partea Dumneavoastra o sustinere si colaborare onesta in continuare, chiar daca pana in prezent ne consideram nedreptatiti, pentru ca am fost amanati in mod repetat, mult peste termenele legale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *