Se extinde reteaua de alimentare cu apa potabila din Chiuiesti

Consiliul Judetean Cluj a emis autorizatia de construire in vederea extinderii retelei de alimentare si de distributie a apei potabile in localitatea Chiuiesti, pe o lungime totala de peste doi km, precum si pentru realizarea unui numar de 53 de bransamente sau racorduri.

Dupa finalizarea lucrarii, componenta de retea nou creata va fi preluata si integrata de catre Compania de Apa Somes in sistemul public judetean de distributie, astfel incat calitatea apei de care vor avea parte noii beneficiari sa fie una cat mai ridicata”, a declarat pentru presa Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Realizarea acestei investitii publice este mai mult decat necesara in conditiile in care, in momentul de fata, un numar de aproximativ trei sute de locuitori ai satului Chiuiesti, care sunt situati pe partea stanga a drumului national care leaga municipiul Dej de judetul Maramures si care nu beneficiaza deloc de serviciile de alimentare cu apa potabila. In mod evident, aceasta lipsa a apei potabile le afecteaza in mod negativ acestor locuitori conditiile de viata, precum si protectia fata de bolile cauzate de calitatea scazuta a apei pe care sunt obligati sa si-o procure prin alte metode.

Lucrarile de extindere a retelei de apa se vor realiza in acostamentul drumului national DN 18B, conducta proiectata urmand sa fie racordata la reteaua existenta de distributie a apei aflata in administrarea Companiei de Apa Somes SA, Sucursala de la Dej. Concomitent cu realizarea acestei retele edilitare, se vor executa, pentru fiecare imobil, si bransamente de apa pana la limita de proprietate, astfel incat accesul fiecarui consumator casnic si individual sa fie unul cat mai facil si cat mai rapid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *