Se toarna asfalt pe drumul judetean 109A incepand de la Vultureni

Lucrarile de reabilitare si modernizare de catre Consiliul Judetean Cluj a drumului judetean 109A Vultureni – Panticeu – Recea Cristur – Dealul Jurcii au intrat intr-o noua faza. Vorbim despre faza de asternere, pe sectoare, a primului strat de asfalt, respectiv binder.

In functie de tipul lucrarilor, determinate de natura si complexitatea terenului si a reliefului, precum si de gradul de deteriorare a caii de rulare, in aceasta etapa a operatiunilor se executa, in paralel, lucrari de frezare, de asternere de strat de piatra cu cilindrare, de realizare de casete pentru largirea caii de rulare existente la 6 metri cu repozitionarea axului drumului. In acelasi timp, se asterne primul strat de asfalt, pe sectoare.

Modernizarea drumului judetean 109A are o importanta aparte intrucat acesta traverseaza regiunea centrala si de nord a judetului, deservind, de asemenea, zona metropolitana a Clujului, atat de intens circulata”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, a fost deja asternut stratul de binder pe sectorul care face legatura cu tronsonul de drum Vultureni – Chinteni, recent asfaltat, precum si pe mai multe sectoare de drum situate pe raza comunei Panticeu. In aceste zile se asterne si stratul de binder pe aproximativ 5 kilometri pe raza comunei Recea Cristur.

Investitia presupune interventia in profunzime, pe toata lungimea sectorului vizat, incepand de la fundatia drumului si incheind cu doua straturi de asfalt, binder si strat de uzura, cu insertie de material geocompozit antifisura.

Proiectul vizeaza un tronson cu o lungime de 20,875 kilometri, de la kilometrul 27+625 din Vultureni, respectiv intersectia cu drumul judetean 109 si pana la kilometrul 48+500. Aceasta  prevede, de asemenea, si realizarea de acostamente, santuri, rigole si podete, racordari cu drumurile laterale, urmand sa se finalizeze prin realizarea de marcaje si semnalizare rutiera.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *