Senatorul Ilea denunta 12 ani de minciuni electorale: cartierele Tineretului, Valea Garbaului si Borhanci

Cererea sporita de locuinte reprezinta, pana la un punct, un semn al cresterii si dezvoltarii orasului. In intampinarea ei se poate veni, si o administratie responsabila trebuie sa vina, cu planuri si facilitati de dezvoltare imobiliara a unor noi cartiere de locuit.

Emil Boc a promis disciplina urbanistica inca din primul mandat dar a provocat un haos urbanistic in Cluj-Napoca, care va produce efecte nedorite pe o perioada lunga de zeci de ani. Prin aprobarea noului Plan Urbanistic General se dorea o disciplina urbanistica si autorizarea constructiilor, insa in realitate noul PUG intrat in vigoare in 2015, este atacat in instanta in zeci de procese, iar PUZ-urile care modifica noul PUG, aprobate prin hotarari ale Consiliului Local, au fost atacate in instanta de catre institutia Prefectului.

In masura in care primaria nu a reusit sa regleze aceasta problema, aceasta speta a devenit una din cauzele pentru care preturile locuintelor si chiriile cresc nejustificat iar numarul spatiilor cu destinatie rezidentiala ramane insuficient pentru cererea existenta.

Datele concrete care confirma situatia de mai sus ne sunt oferite de Institutul National de Statistica, conform caruia, in medie pe anii trecuti, clujenii platesc cel mai mult pentru locuinte si chirii, in timp ce sunt pe locul doi in tara al veniturilor, dupa Bucuresti. Atragerea mai multor locuitori in oras, ceea ce se doreste, va face ca problema locativa sa devina si mai acuta.

In acest context, trebuie sa ne reamintim ca, in ultimii 12 ani, primarul municipiului, domnul Emil Boc, a promis constructia a trei cartiere noi – Valea Garbaui, Tineretului si Borhanci – care, putem observa ar fi fost atat de importanta pentru dezvoltarea rationala si sistematica a Clujului. Aparitia unor noi locuinte ar fi facilitat ramanerea unui numar semnificativ mai mare de tineri calificati, absolventi ai invatamantului superior clujean, in oras, si ar fi exercitat o presiune, in sensul scaderii preturilor, asupra pietei imobiliare in ansamblu.

Ca atare, doresc sa ii adresez, in mod public, domnului primar Emil Boc, urmatoarele  intrebari: Care este  valoarea practica a acestor promisiuni? Care sunt pasii concreti care vor fi intreprinsi pentru transpunerea lor in practica? Pe cand, si in ce fel, se pot astepta clujenii la o implicare dincolo de vorbe, pragmatica si pro-activa, a primarului municipiului si a executivului Primariei in solutionarea problemei imobiliare cu care se confrunta orasul nostru? Multumesc anticipat”, a declarat senatorul Vasile Ilea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *