Simona Halep continua seria infrangerilor

Chiar daca anul este nou, situatia este aceeasi de la finalul anului trecut. Simona Halep a inregistrat inca o infrangere, a cincea consecutiva. Ea a fost eliminata in turul secund de la WTA Sydney de Ashleigh Barty (22 de ani, 15 WTA), scor 4-6, 4-6.

Jucatoarea din Australia a condus meciul din primul game, apoi a reusit un break. Simona a revenit in joc, a egalat la 3 si parea ca revine, insa pe final Barty a mai bifat un break si si-a adjudecat setul.

Liderul mondial a avut cateva mingi pe care trebuia sa le fructifice pe serviciul adversarei, dar de fiecare data Barty a revenit si a scos din joben cate un serviciu perfect cu care s-a salvat.

Dupa meci, Barty nu s-a ferit s-o ironizeze pe Halep: “Au fost conditii extrem de dificile, a fost umezeala mare, dar sunt foarte fericita ca am reusit sa dau totul. Mi-am spus ca trebuie sa fiu agresiva in acele game-uri decisive. Asta am stiut si asta am facut. La Montreal m-a batut, la Cincinnati a fost mai bine, iar azi am crezut ca voi castiga. A jucat numarul 1 cu numarul 15 si nu s-a vazut o diferenta mare”. Contestarea lui Halep este din ce in ce mai vehementa. Jucatoare, antrenori, comentatori sportivi se intreaba cum o jucatoare ca Halep a putut ajunge locul unu in ierarhie.

Infrangerea lui Simona Halep nu a fost cauzata de probleme fizice. S-a vazut ca se poate misca liber, fara nici un fel de probleme. Masa musculara si conditia fizica sunt mult peste media jucatoarelor. De altfel, asa zisa hernie de disc pare sa fie mai degraba o plasmuire, decat o realitate petrecuta.

Barty va juca impotriva lui Elise Mertens (locul 12 WTA), care a invins-o pe Katerina Siniakova (36 WTA).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.