Simpozion de medicina de urgenta si terapie intensiva pediatrica organizat in premiera la Cluj

Clujul gazduieste in zilele de vineri si sambata, 10 si 11 noiembrie a.c., Simpozionul de Medicina de Urgenta si Terapie Intensiva Pediatrica.

Reprezentand o premiera absoluta pentru Romania, evenimentul este organizat de Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Cluj-Napoca, unitate medicala care functioneaza in subordinea Consiliului Judetean Cluj, in parteneriat cu Universitatea de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu” si Asociatia de Studiu Interdisciplinar in Domeniul Medicinei de Urgenta (ASIDU).

Suntem deosebit de onorati de faptul ca aceasta conferinta, organizata in premiera nationala si care reuneste cei mai buni specialisti din tara, are loc la Cluj. E o reconfirmare a valorii scolii medicale clujene, a profesionalismului medicilor clujeni si a interesului acestora pentru teme de maxima actualitate. Simpozionul constituie un bun prilej pentru schimburi de experienta si pentru a identifica solutii de imbunatatire continua a actului medical pediatric”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului judetean Cluj.

Conferinta ce are ca principala tema „Copilul instabil hemodinamic – Particularitati de abordare in urgenta si terapie intensiva” se adreseaza atat medicilor cat si asistentilor medicali si cuprinde o serie de prelegeri si ateliere demonstrative cu caracter practic in materie de terapie intensiva pediatrica.

Subiectele sunt prezentate de lectori – invitati ce isi desfasoara activitatea in cele mai mari spitale din tara, respectiv Cluj, Bucuresti, Timisoara, Mures si Iasi. Ele abordeaza aspecte legate de evaluarea si monitorizarea copilului instabil hemodinamic, diagnosticul si tratamentul precoce al socului la copil, rolul investigatiilor imagistice in diagnosticul socului la copil. Totodata, in cadrul simpozionului sunt dezbatute si o serie de aspecte referitoare la particularitatile si dificultatile ce pot aparea in cadrul procedurii de transfer a copilului cu instabilitate hemodinamica.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *