Sinteza actiunii cu statia mobila desfasurata in com. Baciu

O echipa formata din patru angajati ai Directiei Judetene de Evidenta a Persoanelor (DJEP) Cluj, institutie publica de interes judetean care functioneaza sub autoritatea Consiliului Judetean Cluj, s-a deplasat cu statia mobila joi, 16 noiembrie 2017, in localitatea Baciu, la sediul Primariei, in vederea preluarii documentelor si a fotografiei pentru intocmirea cartilor de identitate.

Angajatii DJEP Cluj, sprijiniti de autoritatile locale si organele de politie, au executat cu statia mobila o activitate de preluare a imaginii si de primire a documentelor necesare eliberarii actelor de identitate. Cu aceasta ocazie au fost primite de la locuitorii comunei un numar de 30 de cereri, reprezentand diferite cazuri: 18 persoane care au detinut carti de identitate aflate in termen de valabilitate si au solicitat eliberarea unei noi carti de identitate avand ca motivatie schimbarea denumirii strazii sau renumerotarea imobilelor, 4 persoane care au detinut carti de identitate cu termen de valabilitate expirat, 7 persoane pentru schimbare de domiciliu, o persoana pentru pierderea documentului de identitate, actele urmand a fi eliberate in termenul legal prevazut de actele normative in vigoare.

DJEP Cluj face pe aceasta cale un apel catre toti cetatenii, pentru a verifica periodic termenul de valabilitate al actelor de identitate, in vederea evitarii situatiilor neplacute in care acestia pot deveni contravenienti.

Astfel, in conformitate cu prevederile legale, cetatenii sunt obligati sa se prezinte, in termen de 15 zile de la implinirea varstei de 14 ani sau inainte cu cel putin 15 zile de la expirarea valabilitatii actului de identitate detinut, la sediul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenta a Persoanelor la care sunt arondati cu domiciliul sau la sediul DJEP Cluj – Cluj-Napoca, Str. Aviator-Badescu, nr. 7-9, pentru a solicita eliberarea cartii de identitate, respectiv intrarea in legalitate. Nerespectarea acestor prevederi atrage raspunderea contraventionala, respectiv sanctionarea cu amenda cuprinsa intre 40 si 80 lei, fara a exista posibilitatea achitarii in 48 de ore, a jumatate din minimul sumei prevazute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *