Solutii pentru domeniul medical, educatie si societate vor fi dezvoltate la Challenge Accepted – Hackathon, in acest weeekend
Hackathon-ul Challenge Accepted, organizat de Școala Informala de IT, se desfasoara intre 20 si 22 aprilie 2018, la Cluj Business Campus. Timp de 48 de ore, participantii implicati vor gasi solutii tech la probleme actuale cu care ne confruntam in viata de zi cu zi: in domeniul medical, social si educatie.
In prima etapa, ONG-uri, institutii publice, asociatii profesionale, si nu numai, au inscris pe website-ul evenimentului provocarile cu care se intalnesc in desfasurarea activitatii lor si care pot fi rezolvate cu ajutorul tehnologiei.
Provocarile intrate in competitie isi gasesc solutii pe timpul Hackathon-ului Challenge Accepted. Echipe multidisciplinare, mentorate de practicieni cu experienta in companii IT internationale de prestigiu, vor incerca, timp de 48 de ore, sa duca proiectele de la stadiul de idee la un prototip incipient.
JAVA, Android, iOS, C#, JavaScript, Big Data, Machine Learning, Cloud, IoT sensors (Raspberry Pi, Arduino) sunt doar o parte dintre tehnologiile cu care developerii vor lucra in timpul Hackathon-ului. Acestia vor fi spijiniti in misiunea lor si de analisti de business sau UX designeri.
Cele mai bune propuneri au sansa de a intra intr-o faza de incubare. Acestea vor fi selectate de catre un juriu format din mentori de la Școala Informala de IT, seniori din industria IT&C si parteneri ai evenimentului.
Scopul principal este acela de a scoate pe piata cat mai multe dintre solutiile propuse, aplicatii care vor avea un impact pozitiv semnificativ in imbunatatirea calitatii vietii oamenilor. Participantii la Challenge Accepted au oportunitatea de a deveni creatorii unor produse care pot schimba dinamica societatii romanesti actuale.
Pe www.challenge.scoalainformala.ro se gasesc toate detaliile evenimentului. Și-au anuntat participarea echipe multidisciplinare din cele mai mari centre IT din Romania: Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi, Brasov, dar si din Republica Moldova.
Școala Informala de IT a fost lansata in 2013, la Cluj-Napoca, la initiativa unui grup de tineri specialisti din IT&C, Educatie, Project Management si Antreprenoriat. Acestora li s-a alaturat in scurt timp o echipa de mentori cu experienta practica si tehnica dobandita in peste zece ani de activitate in cele mai renumite companii de IT. Programele educationale se desfasoara la Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi si Timisoara.