Spectacol de colinde vechi la Opera din Cluj-Napoca

E vremea colindelor, a bucuriei si a urarilor de bine, sarbatorita la Cluj-Napoca printr-un extraordinar concert aniversar de colinde vechi sustinut de Ansamblul de Muzica Traditionala Romaneasca „Icoane”, condus de profesorul Ioan Bocsa, la Opera Romana din Cluj-Napoca.

Prin recursul la traditie, la valorile autentice, slefuite de-a lungul anilor si distilate in sufletele atator generatii de romani s-a conturat un spectacol unic si valoros, pe care artistii il ofera publicului, cu daruire si talent. Astfel, in prag de sarbatori, ansamblul „Icoane” aduce magia unora dintre cele mai frumoase colinde vechi in mai multe orase din tara: Ramnicu-Valcea (5 decembrie), Brasov (6 decembrie), Oradea (12 decembrie), Cluj-Napoca (13 decembrie), Turda (15 decembrie), Alba Iulia (17 decembrie), Targu Mures (18 decembrie), Iasi (19 decembrie).

Marturisind ca si-a dedicat cateva zeci de ani cercetarii colindei si readucerii acestor nestemate folclorice in actualitate, activitate distinsa cu Premiul Academiei Romane, profesorul Ioan Bocsa concluzioneaza: „colinda traditionala romaneasca reprezinta un adevarat univers de o frumusete tulburatoare, cu origini precrestine. Initial, colinda avea functie rituala, de urare inalta intru rodire si fertilitate, omul sperand ca in aceasta perioada de tranzitie, cum este inceputul de an, poate influenta in bine, prin anumite practici, ciclul naturii si principalele evenimente ce vor urma”.

Spectacolul din Cluj va avea loc in 13 decembrie 2017, de la ora 18.00, la Opera Nationala Romana, iar biletele pot fi procurate de pe biletmaster.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *