Start-Up Nation editia a III-a: ce aduce nou

Ministrul Antreprenoriatului si Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a dat unda verde pentru cea de a treia editie a programului Start-Up Nation. Propunerea pentru perioada de desfasurare este aprilie-mai. Ministrul Cadariu, spune ca decizia de continuare a programului a fost luata in urma analizei editiilor anterioare. Ministrul a facut o serie de declaratii despre viitorul program.

Constantin Daniel Cadariu despre Start-Up Nation:

In primele doua editii au fost beneficiari finali aproximativ 15.000 de firme. Atunci cand ne-am gandit la o noua etapa am facut-o analizand eficienta primelor doua etape. Am constatat ca s-au creat, urmare a celor doua editii, peste 45.000 de locuri de munca, dintre care aproximativ 39.000 din randul studentilor si tinerilor. La o verificare, la depunerea bilanturilor in anul 2021 din partea acestor firme la Registrul Comertului s-a constatat faptul ca 99% dintre ele sunt in functiune. Am concluzionat ca a fost un program de succes cu doua etape si ne-am propus reeditarea lui.

Avand in vedere ca va fi derulat pe o platforma a ministerului gestionata de STS, avand in vedere ca STS este extrem de aglomerat acum pentru urgentele din PNRR, tinta propusa pentru demararea editiei a treia este undeva luna aprilie-mai.

Unul dintre ele il constituie faptul ca nu vom mai puncta numarul de locuri de munca. In prea multe cazuri, in celelalte editii, din dorinta agentilor economici de a obtine un punctaj cat mai mare au optat pentru numarul maxim de locuri de munca, 6. Atunci suma respectiva de 200.000 de lei a fost cheltuita in buna masura pentru salarii. Apoi, pentru a creste gradul de responsabilizare a IMM-urilor, avem in vedere sa solicitam o cofinantare simbolica. Aceasta poate varia intre 5-10 poate 15%. In paralel, vom solicita sprijinul Fondului de garantare pentru IMM-uri pentru acea parte de cofinantare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *