SUA trimit un portavion si nave de razboi langa Coreea de Nord

Statele Unite ale Americii, jandarmul mondial acre nu pierde nici o ocazie sa isi intinda peste tot efectivele militare, au trimis un grup naval de atac din care fac parte un portavion de clasa Nimitz USS Carl Vinson si mai multe nave de razboi, langa Peninsula Coreeana, in contextul in care Coreea de Nord a intensificat testele cu rachete balistice cu raza lunga de actiune. Masura ar fi menita ca una de precautie, pentru a mentine nivelul de reactie rapida din regiune, a explicat armata americana.

Grupul naval de atac care contine portavionul USS Carl Vinson a plecat deja catre Pacificul de Vest. Grupul era programat sa plece din Singapore catre Australia, insa si-a schimbat destinatia. Miscarea vine in contextul in care Donald Trump a declarat ca SUA sunt pregatite sa actioneze singure impotriva amenintarii nucleare din partea Coreei de Nord.

„Grupul de comanda SUA Pacific a ordonat Grupului de Atac Carl Vinson sa mearga catre nord, ca o masura pentru a mentine nivelul de alertare si prezenta in Pacificul de Vest. Amenintarea numarul unu in regiune continua sa fie Coreea de Nord, din cauza programului sau nesabuit, iresponsabil si destabilizator de teste cu rachete balistice si a cursei pentru obtinerea capabilitatii armelor nucleare”, a declarat Dave Benham, purtator de cuvant al Grupului de Comanda Pacific.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *