Targul National Produs de Romania, organizat, in premiera, la Cluj

Consiliul Judetean Cluj, prin intermediul Asociatiei „Produs de Cluj”, in parteneriat cu Primaria municipiului Cluj-Napoca, organizeaza in premiera, in perioada 5-7 octombrie a.c., Targul „Produs de Romania”, eveniment care se va desfasura in parcarea complexului comercial VIVO!

Incadrandu-se in programul de actiuni si evenimente special dedicate aniversarii Centenarului Marii Uniri, acest Targul National Produs de Romania desfasurat sub genericul „Produs de Cluj uneste Romania” va aduce la Cluj artizani si producatori reprezentativi din toate regiunile tarii, dar si Raionul Hincesti.

Au confirmat prezenta la acest Targul National Produs de Romania un numar impresionant de expozanti – peste 140, din care aproximativ 20 sunt producatori de preparate din carne care vor comercializa carnati, muschi si sunca afumata, slanina si alte specialitati, inclusiv preparate tatarasti, si tot atatia expozanti cu lactate si branzeturi, respectiv cinci producatori de vinuri, inclusiv din Basarabia. De asemenea, vor avea loc sesiuni de gatit „live”, doritorii putand vedea cum se face o zacusca traditionala, vor putea gusta balmos proaspat, pastravi afumati si preparate la gratar. Nu vor lipsi costumele populare traditionale, ceramica de Corund si cea de Marginea, produsele apicole, sucurile si dulceturile naturale, zacusca de vinete, ciuperci sau fasole, prajiturile si ciocolata de casa, precum si fructele proaspete. Un aspect extrem de important in acest context il reprezinta faptul ca majoritatea preparatelor alimentare care vor fi expuse sunt certificate ca fiind Produse Traditionale Romanesti.

Este un eveniment unicat pe care ni-l doream de mai mult timp iar sarbatorirea Centenarului Marii Uniri este un prilej cum nu se poate mai potrivit. In cei sapte de existenta, peste tot unde am organizat targuri sub brandul Produs de Cluj am intalnit oameni care doreau sa ni se alature, sa fie parte a proiectului initiat si dezvoltat de noi. Ne-am bucurat de faptul ca suntem apreciati de cunoscatori si am decis sa facem un pas mare inainte si sa organizam la Cluj-Napoca Targul Produs de Romania, sa aducem impreuna ceea ce ne-a unit intotdeauna: cultura si traditia populara”, apreciaza Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Participarea artistica la Targul National Produs de Romania

Evenimentul „Produs de Cluj uneste Romania!” va avea si o extrem de consistenta componenta artistica, pe scena special amplasata urmand sa evolueze interpreti si ansambluri folclorice reprezentative pentru zonele de unde provin, printre cele mai importante nume regasindu-se Valeria si Traian Ilea, Sava Negrean Brudascu, Nicolae Furdui Iancu, Stana Stepanescu, Marius Ciprian Pop, Cornelia si Lupu Rednic, Olguta Berbec, Ana Ilca Muresan, Ansamblul „Doina Timisului”, „Mesesul” din Zalau, „Ciprian Porumbescu” din Suceava, „Ciobanasii” din Hincesti-Republica Moldova, respectiv „Romanasul” si „Mugurelul” din Cluj-Napoca.

Asociatia „Produs de Cluj” a organizat, de la infiintare, peste 80 de evenimente expozitionale in aproape toate judetele Transilvaniei. A avut calitatea de partener la alte peste 30 de targuri internationale, nationale sau regionale. A asigurat reprezentarea judetului Cluj la Bruxelles, Londra, Berlin, Cracovia, Strasbourg sau in Voivodina, Grecia si Republica Moldova.

One thought on “Targul National Produs de Romania, organizat, in premiera, la Cluj

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *