Taximetristii din tara se pregatesc de greva

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) solicita adoptarea unei Ordonante de Urgenta a Guvernului prin care ei spun ca va fi eliminata pirateria si toate activitatile neautorizate din transporturi, pentru a proteja taximetristii legali. Printre aceste activitati ei mentioneaza si serviciile UBER. Contrar ei ameninta cu o greva incepand cu 16 aprilie.

Membrii confederatiei au planificat initial o greva pentru finele lunii martie, insa amana protestele care urmare a faptului ca OUG mentionat se afla pe circuitul de avizare.

Aceasta Ordonanta de Urgenta a plecat spre avizare, catre Ministerul Dezvoltarii si Ministerul de Interne, pe data de 17 martie 2017. Din informatiile noastre, Ministerul Afacerilor Interne sustine aceasta ordonanta. Asteptam acum si sustinerea din partea Ministerului Dezvoltarii si cerem Guvernului sa adopte cat mai repede aceasta Ordonanta. In privinta protestului, pana in prezent nu am primit un raspuns de la Primaria Capitalei, nici ca a fost aprobat, dar nici ca a fost respinsa cererea noastra. Asteptam pana pe 16 aprilie Ordonanta de Urgenta pentru eliminarea pirateriei din transporturile rutiere, iar in cazul in care aceasta ordonanta nu va fi data de guvern, COTAR va organiza actiuni de protest„, spun ei.

COTAR spune ca „haosul din piata trasporturilor pune in pericol investitiile companiilor care respecta legea, deoarece fenomenul pirateriei a luat amploare in ultimul timp si a preluat cea mai mare parte din piata„.

Totodata taximetristii cer eliminarea unei modificari legislative facute de un deputat „cu anumite interese ascunse”. Acesta ar fi introdus la dezbaterile asupra legii taximetriei, 38/2003, doi termeni, respectiv „permanent” si „repetate” care ingreuneaza sanctionarea activitatilor ilegale. „Acesti doi termeni juridici, introdusi cu buna stiinta in textul legii, au facut imposibila actiunea autoritatilor in sensul stoparii fenomenului pirateriei si astfel a luat amploare activitatea neautorizata, in defavoarea economiei romanesti si a firmelor care respecta legea si depun toate eforturile necesare pentru obtinerea autorizatiilor„, spune COTAR. Legea in forma amendata cere ca o autorizatie sa fie fie anulata sau suspendata doar daca se constata abateri „repetate” in utilizarea aparatului de taxat in scopul evaziunii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *