Techsylvania a atras peste 3.000 de participanti

Techsylvania, cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa de Est a atras peste 3.000 de participanti. Acestia au asistat atat la conferinta, hackathon, evenimente satelit, cat si la competitia startup-urilor. Conform organizatorilor, editia din 2019 a Techsylvania a fost un eveniment sold-out. Se confirma astfel pozitia de cel mai mare eveniment de tehnologie din Europa de Est.

In acest an, Techsylvania a insemnat o noua locatie, care a permis accesul mai multor vizitatori, traditionalul hackathon de 24 de ore, orientat catre fintech, conferinta propriu zisa, 50 de speakeri, un spatiu pentru workshopuri si o sectiune dedicata sesiunilor de Q&A precum si un pavilion expo pentru startup-uri. Odata cu conferinta s-au desfasurat in diverse locatii din oras si 30 de evenimente tehnice  satelit, cu teme diverse, de la sport pana aplicatii in neurologie.

Premiile editiei 2019

La hackathon, primele trei locuri au fost ocupate astfel: locul al treilea, echipa Klarnauts (cu produsul Whisperer, un tool de raportare pentru comercianti), locul al doilea, echipa A-Micii (cu Leaf, o platforma peer-to-peer care permite imprumuturi si transferuri de bani), si castigatorii, echipa Broads  (cu produsul B-PAY, o platforma SaaS care cumuleaza facturile de utilitati si extrage informatiile printr-un API).

In competitia Startup Avalanche , unde au ajuns in finala 8 echipe din mai multe tari, s-a impus in acest an Patch AI, care a dezvoltat un asistent virtual pentru pacientii implicati in teste clinice. Patch AI a castigat un premiu constand intr-o investitie in valoare de 100.000 EURO. Premiul a fost inmanat de membrii juriului: Voicu Oprean – CEO la Arobs Transilvania Software, Oren Stern – Co-Founder & COO la Connatix, Bogdan Pasca – Membru in ROCA X Investment Board, Flaviu Simihaian – CEO la Troy Medicare & Chairman al Amplicare.

Speakeri de renume la Techsylvania

Dintre speakerii care au adus valoare la propriu evenimentului, il mentionam pe antreprenorul roman Ion Stoica, Executive Chairman al Databricks, o companie evaluata la 2,75 miliarde USD. Ion Stoica a discutat pe scena de la Techsylvania cu John Biggs, cunoscut pentru activitatea editoriala de la Techcrunch.

Peter Vesterbacka, creatorul celebrului brand Angry Birds a prezentat la Techsylvania o idee originala. Este vorba despre proiectul sau celebru prin care doreste sa uneasca printr-un tunel submarin orasele Helsinki si Tallinn. In zona urmeaza sa se construiasca un adevarat ecosistem, cu idei inovative, atragand investitii importante.

Matt Michelsen este un reprezentant de seama al antreprenoriatului american. A fondat numeroase companii celebre si a consiliat branduri renumite si personalitati din showbiz.

Cei peste 3.700 de participanti au umplut aseara spatiul principal de conferinta de la BT Arena din Cluj. Ei nu au vrut sa lipseasca de la discursul lui Tom Mueller, co-fondator al companiei SpaceX. Intr-o exprimare plina de emotie, expertul in rachete si calatorii cosmice a evaluat optiunile omenirii in ceea ce priveste viitorul resurselor naturale, dar si energetice. In aceasta atmosfera animata de optimismul incredibil al co-fondatorului SpaceX, Techsylvania a incheiat cea de-a sasea editie. Organizatorii au invitat participantii la urmatoarea editie, care va avea loc in luna iunie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *