Teodorovici schimba taxa pe lacomie in stimulentul pentru harnicie

Ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici, a afirmat, marti seara, ca taxa pe lacomie pentru banci va fi transformata in stimulentul pentru harnicie, iar ultimele discutii le va avea azi.

Am promis, ca pana la final de luna martie se face o modificare a acestei ordonante. Partea de banci, maine dimineata, am o discutie la Ministerul de Finante cu reprezentanti ai sistemului bancar, am avut si azi cu colegi de la Banca Nationala centrala. Maine, inchidem modificarile legate de sistemul bancar. Se schimba taxa pe lacomie in stimulentul pentru harnicie. Daca banca sau bancile, de la caz la caz, isi asuma ca vor finanta economia noastra reala, care are nevoie de finantare, atunci inclusiv taxa….”, Eugen Teodorovici, ieri seara, intr-o emisiune la TVR1.

Cum functioneaza stimulentul pentru harnicie

Ministrul Finatelor a sustinut ca mecanismul va fi atat de flexibil, incat unele banci s-ar putea sa nu o achite.

Acest mecanism care este foarte flexibil stimuleaza banca si taxa care se pune pe o parte din activele financiare ramase ca fiind impozabile se poate duce catre zero pana la final de an, daca bancile dovedesc ca au finantat companiile din Romania, persoanele fizice, titlurile de stat. Am pus zero (in buget – n.red.), pentru ca eu nu pun taxa, am mai spus-o”, a detaliat Teodorovici.

Ministrul Finantelor a mai sustinut ca bancherii au bonusuri foarte mari si nu ii intereseaza situatia bancii. Bineinteles, falimentul bancilor poate afecta economia. Restul modificarilor la OUG 114/2018 vor fi anuntate de ministrul Comunicatiilor si de ministrul Energiei in perioada urmatoare. Este ceea ce afirma ministrul Finantelor, Eugen Orlando Teodorovici.

Aceasta este si ideea: sa nu platiti mai mult pe metru cub de gaz sau telefonie. Aici este lupta”, a completat Teodorovici, care a mentionat ca in ceea ce priveste nivelul ratelor bancare va exista o reduce pana la finalul acestui an, dar poate estima cat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *