Tocmai la timp pentru aprovizionarea de iarna: drumul spre Rasca se repara

Tocmai la timp pentru aprovizionarea clujenilor cu produse agricole pentru iarna, drumul spre Rasca, patria cartofilor, a intrat in lucrari de intretinere care se efectueaza pe drumul judetean Capusu Mare – Agarbiciu – Dangau – Rasca.

Consiliul Judetean Cluj a demarat o serie de lucrari de intretinere curenta si periodica pe drumul judetean DJ 103K Capusu Mare (DN1) – Agarbiciu – Dangau – Rasca.

Este, astfel, vizat un sector de drum in lungime de 18,52 kilometri cuprins intre localitatea Capusu Mare, respectiv jonctiunea cu drumul national DN1 si centrul localitatii Rasca, mai exact de la kilometrul  9+435 pana la kilometrul 27+955.

Importanta acestor lucrari e data de faptul ca drumul judetean 103K reprezinta o ruta de acces alternativa, diferita de cea pe care o ofera drumurile nationale, spre una dintre cele mai importante zone montane si turistice din judet, statiunea Fantanele – Belis”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Cluj, domnul Alin Tise.

Localitatile Dangau si Rasca sunt cautate de clujeni si pentru a-si face provizii de cartofi, legume care se cresc cu succes si de o calitate deosebita pe aceste soluri bogate.

Lucrarile constau in plombari cu beton asfaltic, tratarea burdusirilor si tasarilor, completarea acostamentelor, executarea de drenuri de acostamente, curatarea santurilor si a rigolelor, desfundarea de podete, cosiri si taieri de vegetatie.

De asemenea, pe un sector de drum in lungime de 3,4 kilometri, intre pozitiile kilometrice 9+435 si 12+835, se vor executa lucrari de asfaltare. In prezent, pe acest sector de drum se executa lucrari pregatitoare, respectiv frezarea asfaltului si plombari, in vederea asternerii covorului asfaltic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *