Topul judetelor in functie de fondul de salarii

Fondul de salarii este cel mai mare in Bucuresti si din judetul Ilfov. Peste 120.000 de companii platesc lunar salarii in valoare de peste 10 miliarde de lei. La polul opus se afla judetul Mehedinti. Acolo sunt circa 4.100 de angajatori care platesc lunar salarii in valoare de 130 de milioane de lei.

Fondul de salarii este unul dintre cei mai importanti indicatori economici. Aceasta deoarece structura sa la nivel judetean este folosita pentru calculul Produsului Intern Brut din fiecare zona.

Bucuresti si judetul Ilfov realizeaza peste 20% din Produsul Intern Brut al tarii, asa ca se regaseste volumul acesta si in cifra de salarii. Impreuna, Bucurestiul si judetul Ilfov concentreaza 37% din totalul salariilor la nivel national.

Clujul se afla pe locul doi in topul judetelor cu cele mai mari fonduri de salarii. Aproape 30.000 de companii cu sediul in Cluj au platit in luna iunie salarii de peste 1,5 mld. lei. Pe locul trei se afla Timis, cu peste 22.000 de companii care platesc salarii lunare in valoare totala de peste 1,4 mld. lei.

La nivel national, fondul total de salarii platit de cei peste 540.000 de angajatori activi, care au platite la zi taxele aferente contributiilor sociale ale angajatilor, a fost de 28,3 miliarde de lei in luna iunie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *