Transportator din Bihor castiga litigiul fiscal pe diurna externa

Un transportator din Bihor a reusit o premiera, fiind prima societate din tara care a castigat un litigiu pe subiectul diurnelor. Firma a obtinut in instanta anularea definitiva a unei decizii a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Fiscul impozitase retroactiv diurnele acordate soferilor plecati in curse internationale.

ANAF obligase compania Vimatra sa achite peste 5,8 milioane de lei drept impozit pentru diurnele platite timp de trei ani. In timp ce firma considerase acesti bani in afara salariului, deci neimpozabili, fiscul i-a socotit ca facand parte din venitul salarial. Dupa doi ani de procese, societatea a obtinut o hotarare definitiva de anulare a deciziei de impunere.

In 2018, dupa un control efectuat la firma Vimatra, ANAF Bucuresti a emis o decizie de impunere. Firma Vimatra a atacat decizia ANAF la Curtea de Apel Bucuresti, oras in care se afla sediul companiei la acel moment. Instanta i-a dat dreptate firmei care s-a mutat intre timp in Bihor. Pe 25 noiembrie 2021, Curtea Suprema a respins recursul ANAF, anuland definitiv decizia de impozitare a diurnelor acordate de Vimatra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *