Trei dintre sectoarele drumului judetean 103G sunt vizate de lucrari de asfaltare

Consiliul Judetean Cluj informeaza participantii la trafic si locuitorii din zona in legatura cu faptul ca pe drumul judetean 103G se afla in plina derulare o serie de lucrari care se vor finaliza cu asternerea de covor asfaltic. Sunt vizate, mai exact, sectoarele Mihai Viteazu – Cheia – Cheile Turzii, Tureni – DN 1 si Ceanu Mic – Aiton, acestea insumand aproximativ 12,5 kilometri.

Importanta acestor lucrari de asfaltare e data de faptul ca, prin cei peste 48 de kilometri, acest drum judetean asigura o legatura alternativa intre zona Turda – Mihai Viteazu si zona metropolitana – Cluj Napoca. Totodata, acesta faciliteaza un acces rapid si in conditii de siguranta al cetatenilor din zona la drumul national DN1 precum si la obiectivele turistice din zona dintre care cea mai vizitata e Rezervatia Naturala Cheile Turzii”, a declarat Alin Tise, presedintele Consiliului Judetean Cluj.

Astfel, pe sectorul Mihai Viteazu – Cheia – Cheile Turzii, intre kilometrul 27+300 si kilometrul 30+970, lucrarile au demarat prin spargerea dalelor de beton afectate si realizarea de alte lucrari pregatitoare privind refacerea sistemului rutier in vederea asternerii de covor asfaltic.

Pe sectorul Tureni – DN 1, pe tronsonul cuprins intre kilometrul 41+287 si kilometrul 39+180, lucrarile au intrat deja in ultima faza, aceea de asternere de covor asfaltic. Pana la aceasta data, a fost asfaltat peste un kilometru din sectorul de drum vizat, pe ambele sensuri de mers.

In ceea ce priveste sectorul Ceanu Mic – Aiton, este vizat un sector de drum in lungime de peste 6 kilometri, mai exact intre pozitiile kilometrice 43+287 si 49+950. Dupa ce, in prealabil, s-au executat lucrari pregatitoare constand in tratarea burdusirilor, plombari, stropiri cu emulsie si asternere de strat de binder peste burdusiri, lucrarile au ajuns in faza de turnare a stratului de uzura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *