Tudor Salagean nu este la primul cadou bugetar pentru Tiberiu Farcas; Clujul nu se poate preta la asa ceva

Tudor Salagean nu este obiectiv in raport cu candidatul Tiberiu Farcas si nu se afla la primul cadou bugetar facut acestuia.

Tudor Salagean se pare ca si-a facut un obicei din a folosi resursele Muzeului de Etnografie al Transilvaniei pentru intretinerea dubiosului Farcas. Frauda trebuie oprita din fasa, Clujul nu se poate preta la aranjamente de asemenea jos nivel, pe fata si in dispretul legii; legalitatea trebuie restabilita prin anularea procedurii, desemnarea unei comisii impartiale si declansarea concursului in conditii obiective, fara interferenta lui Salagean, amicul candidatului manciurian. Daca, intr-adevar, postul exista in organigrama si nu a fost inventat doar acum.

Am prezentat recent cititorilor jocurile facute de Tudor Salagean pentru angajarea numitului Tiberiu Farcas, blogger la Clujul Cultural (ne intrebam de unde acest tupeu de a se asocia cu domeniul culturii a unui tip pe care cunoscutii il stiu ca pe o persoana cu dificultati si incetineli logice, pe care il iau prea putin in serios), pe un post caldut bugetar in mosia sa proprie, la muzeu.

La indemnul unor surse care ne-au dat un mic pont, am cercetat si am aflat ca Tudor Salagean nu este la prima gratuitate oferita acestuia. Ca atare, putem conchide fara putinta de tagada ca aranjamentul este aranjament, nu o intamplare miraculoasa.

Pe noi nu ne intereseaza daca Tiberiu Farcas este sau nu este competent (credem cu sinceritate ca este departe de a fi). Dar chiar daca el ar fi cel mai competent clujean in domeniu (doar ipotetic vorbind), incalcarea legii nu este permisa. Deci discutia nu este alta decat ca Tudor Salagean, voit si constient, incalca legea pentru a decupa conditii de angajare care se potrivesc numai lui Tiberiu Faracas si impiedica pe tinerii merituosi sa concureze pentru un post platit din banii nostri, ai tuturor.

Bineinteles, orice examen poate fi masluit, cu multa usurinta. Ajunge ca examinatorul si candidatul sa se cunoasca, ceea ce face posibila emiterea unor subiecte “servite”. Asta chiar si la materii unde candidatul este notoriu incompetent. In cazul lui Farcas, la limba engleza, pe care nu o stie deloc. Mai multe persoane au luat impreuna cu Tiberiu Farcas cateva lectii de engleza incepatori foarte recent. Obiectiv, Faracas nu are cum cunoaste nici macar la nivelul de baza limba engleza, nu la cel al terminologiei muzeale. Dar acest impediment poate fi usor depasit prin traduceri servite, cand devine un simplu exercitiu de memorie. Deci, rezultatul unei examinari nu conteaza deloc, importante sunt conditiile in care aceasta se desfasoara, care trebuie sa fie obiective.

Tudor Salagean nu poate fi obiectiv in raport cu Tiberiu Farcas, cu care se afiseaza public ca amic. Mai mult decat atat, i-a oferit gratuit posibilitati de a castiga bani din folosinta spatiilor Muzeului Etnografic. Astfel, cel putin in 2015 numitul Farcas si-a tinut pretentiozitatea Cluj Blues Fest (pe care il apreciem a fi doar un fel de chef, cu spectatori putini) chiar la Muzeul Etnografic, pus gratis la dispozitie de Salagean. Bineinteles, banii de bilete i-a incasat Farcas, pe asociatia sa.

Am aflat si explicatia dubioaselor studii neechivalente si nemaiauzite de “antropologie”, cerute de Salagean pentru prima si singura data in istorie. A citit despre existenta lor din diploma lui Farcas, de “filozofie-antropologie” de la o universitate particulara neacreditata. Prin urmare, Salagean trebuie sa fi cunoscut aspectul la momentul decuparii conditiilor pe masura lui Farcas, deci clujenii nu au in nici un fel garantia obiectivitatii. Singura sansa pentru curatarea orasului de practici dubioase este intrarea in legalitate.

4 thoughts on “Tudor Salagean nu este la primul cadou bugetar pentru Tiberiu Farcas; Clujul nu se poate preta la asa ceva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *